REVIEWPhilips

Review: Philips 55PUS7181

Design en aansluitingen

Vleugelvoetjes eraf, en terug een centrale voet eraan, de PUS7181-reeks verlaat het design dat zo kenmerkend is geworden voor de meer premium-modellen. Maar deze Philips oogt er daarom niet minder goed uit. Het metalen, donkergrijze kader is vooraan afgewerkt met gesatineerde structuur, terwijl de zijkant geborsteld is. De slanke nek van de voet heeft een centrale, chroom accentlijn waardoor hij nog fijner oogt. En het beste van alles, dit is een toestel op een draaivoet. Die eigenschap ontbreekt helaas op veel moderne televisies. Nog een in het oog springend detail: de sounbar die onderaan het scherm hangt.

Wie toch liever een variant met de vleugelvoetjes heeft, kiest voor de PUS7101. Die moet het echter met iets minder muziekvermogen stellen, en zonder soundbar stellen.

Geen verrassingen bij de aansluitingen. De Philips biedt vier HDMI-aansluitingen, twee achteraan en twee opzij. Die eerste twee zijn klaar voor Ultra HD-content.Drie USB-poorten, waarvan één USB 3.0 vind je opzij en achteraan. De meeste aansluitingen staan naar onder en opzij gericht, wat wandmontage vergemakkelijkt. Enkel de oudere analoge aansluitingen staan naar achter gericht.

Gebruiksgemak

De opvallendste verandering is de nieuwe remote. Die is nog steeds tweezijdig, met vooraan de klassieke toetsen en achteraan een toetsenbord, maar is wat minder luxueus. Hij maakt geen gebruik meer van RF, maar valt terug op infrarood. Goed richten is dus van belang, ook als je het toetsenbord gebruikt. Vooral dat laatste was soms lastig, ten dele omdat we al een tijdje gewend zijn dat richten overbodig is voor Philips-tv’s. De remote is heel licht in de hand, maar ook de vorm is aangepast, en dat valt ons wat tegen. De toetsen staan erg dicht bij elkaar, zodat je nauwelijks voelt of je vinger correct staat. De d-pad doet niet langer dienst als een touchpad, maar daar zijn we niet rouwig om. Android is net zo makkelijk met de d-pad te bedienen, en het is heel wat minder verwarrend dan de wisselvallige touchpad.

Lees de volledige review op FWDmagazine.be >>

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »