NIEUWSDALI

DALI Katch: details eerste portable speaker bekend

Jasper Mijwaard | 16 augustus 2016 | Fotografie Fabrikant | DALI

Nog geen twee weken geleden lieten we weten dat DALI nog in 2016 met een portable speaker zou komen. Toen konden ze er nog bijna niks over zeggen, maar inmiddels zijn vrijwel alle details bekend.

Maak kennis met de DALI Katch:  de eerste Bluetooth-speaker van het merk. De Denen laten weten dat het een ultieme combinatie is van geavanceerde digitale technologie en uniek design – laten we eens kijken naar de features.

Het geluid

Ten eerste vind je onder het aluminium een klasse-D versterker die 2x18 Watt vermogen produceert. Dit vermogen wordt gebruikt om twee 21mm soft-dome tweeters en twee 3,5” aluminium woofers aan te sturen – een paar aan de voorkant, een paar aan de achterkant. Dit moet resulteren in een perfect gebalanceerd geluid met genoeg punch en definitie, ook op hogere volumes. Om dat statement bij te staan is de Katch voorzien van twee ‘placement profiles’ om de driverconfiguratie te optimaliseren, gebaseerd op waar de speaker staat: tegen een muur, of ergens in het midden van de kamer (of buiten).

Andere features

De Katch is uitgerust met Bluetooth 4.0 aptX ondersteuning en NFC, zodat je nooit lang bezig hoeft te zijn met het opzetten van een verbinding. Ook handig is dat je op de speaker een stereo mini-jack input vindt.

Opladen doe je met de meegeleverde oplader binnen twee uur, waarna de speaker 24 uur achter elkaar muziek moet kunnen afspelen dankzij de 2600 mAh batterij. De USB-poort op de Katch kan trouwens ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een Chromecast Audio dongel. Zo kun je de speaker ook gebruiken in je thuisnetwerk.

De Katch zal vanaf 1 oktober verkrijgbaar zijn in drie kleuren: Dark Shadow, Cloud Grey en Green Moss.

MERK

EDITORS' CHOICE