NIEUWSSonos

Spraakbesturing voor Sonos vanaf september

Jasper Mijwaard | 15 augustus 2016 | Fotografie Fabrikant | Sonos

Sonos heeft aangekondigd op dinsdag 30 augustus met groot nieuws naar buiten te komen. Er is nog niks officieel, maar hoogstwaarschijnlijk betekent dit dat spraakbesturing vanaf volgende maand ondersteund zal worden.

Na de release van de nieuwe PLAY:5 vorig jaar werd al snel duidelijk dat de speaker voorzien was van een ingebouwde microfoon. Een functie was daar nog niet aan toegekend, waardoor het vermoeden dat Sonos in de toekomst spraakbesturing wilde gaan ondersteunen al snel groeide. Bovendien heeft John MacFarlane, de CEO van het merk, eerder laten weten erg enthousiast te zijn over Alexa, de spraakassistent van de Amazon Echo.

Een dergelijke software-update zou betekenen dat je je muziek, door simpelweg te praten, harder of zachter kunt zetten en natuurlijk kunt pauzeren. Van een merk als Sonos verwachten we overigens wel meer. Wordt het misschien zo geavanceerd dat je alleen maar hoeft te zeggen welke playlist je wilt horen? Verschillende online bronnen laten zelfs weten dat het mogelijk is dat je Sonos een allround assistent wordt: weerberichten opvragen en je agenda bijhouden, bijvoorbeeld. In dat geval zou een samenwerking met Amazon niet eens een gekke gedachte zijn.

Of de aankondiging gepaard gaat met nieuwe hardware is onwaarschijnlijk, maar niet ondenkbaar. Niet alle Sonos speakers zijn tenslotte voorzien van een microfoon. Misschien komt er een apart apparaat om ook met een PLAY:1, PLAY:3 of zelfs CONNECT gebruik te kunnen maken van spraakbesturing? Het is natuurlijk ook nog mogelijk dat er iets compleet anders wordt gepresenteerd… Over twee weken weten we het!


EDITORS' CHOICE