NIEUWS

Ontdek de allernieuwste muziek met Spotify


Jasper Mijwaard | 09 augustus 2016 | Fotografie Fabrikant

Spotify heeft deze week een nieuwe functie toegevoegd die het makkelijker maakt om op de hoogte te blijven van nieuwe releases van je favoriete artiesten. De dienst, die Release Radar heet, geeft je namelijk elke week een overzicht van nieuwe releases.

“Het kan lastig zijn om op de hoogte te blijven van de grote hoeveelheid aan nieuwe muziek die elke week wordt gelanceerd,” vertelt Matt Ogle, Senior Product Owner bij Spotify. “Met Release Radar willen we een eenvoudige manier ontwikkelen voor muziekfans om alle interessante nieuwe releases in een playlist terug te vinden.”

De gepersonaliseerde playlist zal elke vrijdag ververst worden en is enigszins vergelijkbaar met de ‘Discover Weekly’ functie die al door Spotify geleverd werd. Het verschil tussen de twee is dat de Release Radar alleen bestaat uit nieuwe releases. Niet alleen nieuwe releases van artiesten die je volgt of regelmatig luistert, maar ook vergelijkbare muziek.

De wekelijkse playlist duurt ongeveer twee uur en is te vinden onder het kopje ‘Nieuwe releases voor jou’ op de homepagina van de Spotify app (of via Bladeren > Ontdekken). De tracks in de playlist zijn gebaseerd op jouw luistergedrag en na een snelle blik op de nieuwe functie te hebben geworpen lijkt het inderdaad vrij accuraat te zijn. Wist je bijvoorbeeld dat Bowie’s ‘Rock ’n Roll with Me’ afgelopen vrijdag opnieuw is uitgebracht?


EDITORS' CHOICE