NIEUWSTeac

Nieuwe TEAC draaitafel met marmeren bovenplaat

TEAC komt met twee nieuwe draaitafels in het hogere segment. De TN-570 valt op door de S-toonarm en een doorzichtige platter. Die is trouwens niet voor niks transparant: zo kun je optimaal genieten van de marmeren afwerking.

Er komt ook een TN-550, quasi dezelfde draaitafel als de TN-570. Het verschil zit in de aanwezigheid van een optische uitgang (met een output tot 192 kHz / 24 bit) en een USB-poort die je kunt verbinden om vinylplaten digitaliseren. 

Beide modellen zijn wat hoger geprijsd dan de eerder voorgestelde (betaalbare) TEAC TN-300, maar hebben ook heel wat in hun mars. De S-vormige toonarm is bijvoorbeeld geschikt voor grotere MM-cartridges. Standaard wordt hij geleverd met een Audio-Technica AT-100. De TN-570 gaat ongeveer 999 euro kosten, de prijs van de TN-550 is helaas nog niet bekend.

Wat meteen in het oog springt, is de bovenkant van beide draaitafels. Die bestaat uit een solide en sierlijk donkermarmer, geplaatst op zwarte MDF om resonantie te vermijden. Voetjes met schokabsorbering zorgen ervoor dat de draaitafel zoveel mogelijk geïsoleerd is van omgevingsvibraties. 


EDITORS' CHOICE