NIEUWSQobuz

Uitdaging: hoor jij het verschil tussen hi-res en mp3?

Hi-res audio is hot: streamingdiensten die audio in FLAC aanbieden worden steeds populairder en steeds meer apparatuur kan hi-res audio aan. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee, dus ook op hifi.nl lees je er regelmatig over. Maar kun je het verschil tussen hi-res audio en een simpel mp3’tje eigenlijk wel horen?

Om dat uit te zoeken zijn we wederom de samenwerking aangegaan met de hi-res streamingservice Qobuz, maar we hebben natuurlijk ook de hulp nodig van jullie – onze lezers. Dus ben jij ervan overtuigd dat jouw oren goed genoeg zijn en heb je een geschikte hifiset? Meld je dan hier aan voor onze test.  Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor de actie! Uit de aanmeldingen kiezen wij vijf mensen die twee weken de tijd krijgen om twee verschillende playlists te vergelijken: een in het 320 kbps formaat en één in 16-Bit CD kwaliteit. Daarna zullen wij contact met je opnemen om de resultaten door te nemen.

Naast dat het erg leuk is om te doen, help je de hifi-wereld natuurlijk ook door voor eens en altijd uitsluitsel te geven over de hi-res kwestie. Voor de wetenschap!

MERK

EDITORS' CHOICE