NIEUWS

Vinyl: ook verkrijgbaar met 3D hologram

‘Bij vinyl draait het niet alleen om geluid, maar om de hele beleving.’ Een uitspraak die je regelmatig hoort op veel verschillende manieren. Ook Disney lijkt zich hiermee bezig te houden, want op de Star Wars soundtrack kun je genieten van een heus 3D hologram als je de LP opzet. Erg toepasselijk!

Helemaal nieuw is de techniek overigens niet: op Jack White’s album Lazaretto (2014) vond je al een hologram in de dead wax. Toch is het overduidelijk dat we alweer twee jaar verder zijn. De hologrammen op de Star Wars platen zijn veel gedetailleerder en lijken ook een stuk soepeler te bewegen. Je ziet de hologrammen trouwens niet de hele tijd. Alleen als je vanuit de goede hoek en met het juiste licht kijkt, ontdek je de 3D ruimteschepen uit de Star Wars saga (een TIE-Fighter en de Milennium Falcon, voor de kenners). De zaklamp op je telefoon zou hier erg geschikt voor zijn, volgens Disney.

Voor de vinyl-enthousiasten zal dit wederom een bewijs zijn dat het leuker is om een LP op de speler te leggen in plaats van een simpel cd’tje in een gleuf te stoppen. Voor vinyl-sceptici zal het een bewijs zijn dat vinyl, dankzij de nog altijd groeiende hype rondom het zwarte goud, een product is geworden dat alleen nog gemaakt wordt voor hipsters. Speciaal is het in ieder geval wel!


EDITORS' CHOICE