Pro-ject lanceert The Classic

Jamie Biesemans | 20 mei 2016 | Pro-Ject HiFi

Pro-ject bestaat 25 jaar en viert dat met de lancering van The Classic. Dit is een platenspeler zoals in de jaren zeventig, maar met veel betere techniek", vertelt oprichter Heinz Lichtenegger.

The Classic ziet er inderdaad erg klassiek uit, vooral de behuizing is overduidelijk geïnspireerd door 70’s draaitafels als de Linn Sondek en de Thorens 166 MK 2. "Zo heb ik er toen nog veel verkocht aan mijn vrienden, toen ik mijn eerste winkel startte in het tankstation van mijn moeder", vertelde Lichtenegger toen we hem enkele dagen geleden op de EISA Convention spraken.

Laat het uiterlijk je overigens niet voor de gek houden: er is behoorlijk wat veranderd. Zo is de bovenplaat los opgehangen in het chassis en is The Classic voorzien van een aluminium-koolstofvezel-toonarm. Een Ortofon 2M Silver-cartridge werd voor The Classic aangepast en wordt er mee gebundeld. Je vinyl ligt op een fluwelen matje, die op zijn beurt op een solide aluminium platter rust.

The Classic komt in twee versies, één van 999 en een ander van 1.399 euro. Het verschil zit hem onder meer in het lederen matje en de mogelijkheid om met een knop te wisselen tussen 33 en 45 rpm. Er zijn drie kleurversies: walnoot, rosenut en donker eucalyptus.

MERK

EDITORS' CHOICE