NIEUWS

Meizu Gravity: zwevende Bluetooth speaker

Jasper Mijwaard | 18 mei 2016

“Hoe kun je een Bluetooth speaker tegenwoordig nog laten opvallen?” Dat vroeg het Chinese merk Meizu zich, net als veel andere luidsprekerfabrikanten, zich af. Het resultaat is de Gravity, een speaker die lijkt te zweven.

Een ‘zwevende’ speaker ziet er mooi uit, maar de productie ervan is bepaald geen rocket science: neem een mooi stuk (plexi)glas en je bent er. Het letterlijke hoogtepunt van de Gravity is volgens ontwerper Kosho Tsuobi de display. Door middel van een prisma op de speaker worden de artiest, het nummer en de albumcover weergegeven. Ook allemaal zwevend, uiteraard.

De speaker zelf is voorzien van een aluminium behuizing en een grille van polyestervezel, volgens de fabrikant ‘speciaal ontwikkeld voor high-end speakers’. Het geluid wordt verzorgd door twee 3,2 cm (20W) drivers en twee passieve basradiatoren. Daarnaast heeft Meizu het voorbeeld gevolgd van o.a. Volvo en Audiac en is de Dirac-software geïntegreerd om in elke ruimte het beste geluid te kunnen leveren.

Tenslotte komt de Gravity met Bluetooth, Wi-Fi, een aux-input en (zoals bijna standaard) een dedicated app voor Android en iOS met Spotify, Soundcloud en TuneIn integratie. Op het moment wordt er nog geld ingezameld om de productie te laten starten. Je kunt alvast een Gravity bestellen voor $169, de levering wordt eind dit jaar verwacht.


EDITORS' CHOICE