NIEUWSApple

Stopt Apple met iTunes downloads?

Jasper Mijwaard | 13 mei 2016 | Apple

Een artikel, gepubliceerd op Digital Music News, maakt sinds eergister behoorlijk wat los. In het artikel wordt gezegd dat Apple binnenkort stopt met het aanbieding van iTunes downloads, om hun streamingdienst Apple Music nog meer leven in te blazen. Maar is Apple dat wel écht van plan? 

Het korte antwoord: voorlopig waarschijnlijk niet. Apple is natuurlijk een bedrijf dat zich vooral bezighoudt met de toekomst en streamen past daar beter bij dan het (inmiddels toch verouderde) downloaden van muziek. De genoemde cijfers in het artikel van Digital Music News liegen er ook niet om. Volgens berekeningen zal er in 2019 nog maar 600 miljoen dollar uit downloads gehaald worden, een flinke daling ten opzichte van 2012, toen de inkomsten nog op 3,9 miljard stonden.

Maar Apple reageerde (voor de verandering) erg snel op het gerucht en laat ook gelijk zien dat ze niet per sé trouw zijn aan eigen tradities. Woordvoerder Tom Neumayr vertelde namelijk gister al aan Buzzfeed: “No, this is not true.” Duidelijk.

Toch betekent het voor fervent downloaders niet dat iTunes voor eeuwig zal bestaan. Natuurlijk is het download van muziek een beetje outdated en ongetwijfeld stopt Apple er een keer mee. Ondanks de uitspraak van Tom Neumayr zou dat zelfs al binnen een jaar kunnen zijn. Je weet het tenslotte nooit, vooral niet met Apple. 


EDITORS' CHOICE