NIEUWSRhapsody

Tot rust komen met ‘Silence Smiles’ klankconcert

Redactie HiFi.nl | 17 mei 2016
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 12 mei 2016

Even helemaal tot rust komen? Hou dan 28 mei vast vrij in je agenda. Die zaterdag wordt er namelijk een bijzonder concert georganiseerd: het ‘Silence Smiles’ muziek- en klankconcert.

Het concert wordt georganiseerd door Harry en Michael van de Hilversumse hifizaak Rhapsody, Frans de Rond en Spirit Connection. Het zal een avondvullend programma worden, waar elke muzikant (of groep muzikanten) een stuk zullen spelen ‘vanuit de stilte’. Naast improvisaties en eigen werk, zullen (bewerkte) stukken van o.a. Arvo Pärt en Van Morrisson voorbijkomen. Bij Rhapsody kun je al eerder vergelijkbare luistersessies beleven in de grote luisterruimte, maar in een live-setting wordt het naar een nog hoger niveau getild. Tel daar de sfeervolle Sint-Laurens Kerk in Weesp bij op en je hebt een heerlijke avond.

De musici die gevraagd zijn voor deze avond, hebben eerder al meegewerkt aan het klankboek ‘Silence Smiles’. Dit boek is een muzikale verkenningsreis die door middel van muziek, klank en meditatie tot  ‘onafgescheiden stilheid’ wil uitnodigen.

Om volledig te kunnen ontspannen is het een zitconcert met een pauze. De entree is €39 p.p. (inclusief koffie of thee) en wordt gehouden in de Sint-Laurens Kerk, te vinden aan de Nieuwstraat 31 in Weesp. Het concert duurt van 19.30 tot 23.00. Tickets kun je hier bestellen.


EDITORS' CHOICE