REVIEWSony

Review: Sony KDL-43W755C


Eric Beeckmans | 23 april 2016 | Sony

Het gaat ontzettend hard met de UHD toestellen. Je zou bijna vergeten dat Full HD, in aantallen, nog steeds de helft van de markt uitmaakt. Wie op zoek is naar een tv met schermmaat van ongeveer 42 inch hoeft zich echter geen zorgen te maken over het gebrek aan Ultra HD resolutie.

Design en aansluitingen

Sony heeft weinig veranderd aan het ontwerp van zijn Full HD modellen. Het smalle, hoekige kader is links en rechts voorzien van zachte afrondingen en bovenaan is er een metaalkleurig accent aangebracht. Onderaan is het kader iets dikker voor het Sony logo, maar het valt nog steeds nauwelijks op. Lichtvoetig mogen we hem ook noemen. De poot is niet meer dan een gebogen metalen stang. Hij is slank gevormd en neemt weinig plaats in, maar draagt het toestel wel erg stabiel. Het is helaas wel geen draaivoet.

Bij de aansluitingen vinden we geen verrassingen. Vier HDMI-aansluitingen, waarvan eentje voorzien van MHL-compatibiliteit voor je smartphone, bieden mogelijkheden genoeg. De oudere Scart en component video aansluiting staan naar achter gericht. Vermits je die hopelijk niet gebruikt is dat geen probleem, maar ook de bedrade netwerkaansluiting en de optische digitale uitgang staan naar achter gericht. Dat kan wat extra aandacht vereisen bij wandmontage.

Android TV

Ook de Full HD modellen van Sony werden bijna integraal overgeschakeld naar Android. De nieuwe interface ziet er mooi afgewerkt uit, loopt erg vlot, en bedienen met de klassieke remote gaat handig. Anderzijds oogt hij wel wat zwaar vergeleken bij de competitie van Samsung en LG. Zo vult het Home scherm het volledige beeld zodat je niet verder kan kijken terwijl je even in het aanbod bladert. En hoe vaak je het ook probeert, de back toets haalt je niet weg uit het Home menu. De apps staan aangeboden in verschillende rijen. Favorieten vastzetten vooraan in de rij is niet mogelijk. De laatst gebruikte app staat steeds vooraan. Met andere woorden, het besturingssysteem voelt nog wat jong aan. Na een paar firmware updates zijn wel heel wat van de initiële ongemakken verdwenen. En we zijn zeker dat er nog updates zullen volgen, dus er zit nog wat evolutie potentieel in Android TV.

Lees de volledige review op FWD Magazine >>


EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »