NIEUWSApple

iPhone 7 krijgt toch geen stereo speakers


Redactie HiFi.nl | 18 april 2016 | Apple

Slecht nieuws voor liefhebbers van Apple en goed geluid: de iPhone 7 krijg hoogstwaarschijnlijk geen stereo speakers. Hoewel in eerdere berichten rond de nieuwe telefoon van Apple nog wél werd gesproken over stereo speakers, zou uit gelekte schema’s van het nieuwe toestel blijken dat het toestel het toch met slechts één luidspreker zal moeten doen.

Is dat een ramp? Misschien niet. Voor écht goed geluid luister je natuurlijk sowieso niet via de luidsprekers van je telefoon. Maar het idee dat  Apple de stereo speakers laat  schieten is toch betreurenswaardig. Het doel om zo goed mogelijk geluid te halen uit zo’n klein apparaat is, alleen al voor de gadgetfreaks onder ons, erg interessant. Maar gelukkig kun je altijd je favoriete hoofdtelefoon nog aansluiten. Toch?

Nou, dat zou wel eens een probleem kunnen worden. De iPhone 7 krijgt namelijk geen standaard 3,5mm-ingang, volgens Mac Otakara. In plaats daarvan kun je gebruik maken van Bluetooth of de all-in-one Smart Connector. Het weglaten van een 3,5mm-ingang zou ervoor zorgen dat de telefoon een stuk dunner gemaakt kan worden. Esthetisch gezien waarschijnlijk een goede keuze, maar audiofielen zullen er minder enthousiast van worden. Dit beperkt tenslotte het aantal geschikte hoofdtelefoons toch aanzienlijk.

Hoewel deze berichten afkomstig zouden zijn van een bron binnen Catcher Technology, een partner van Apple in het productieproces van de iPhone 7, is het natuurlijk altijd weer afwachten of het allemaal waar is. Het is tenslotte pas officieel als Apple het zelf aankondigt!

EDITORS' CHOICE