NIEUWS

Een nieuw soort platenspeler

Jasper Mijwaard | 17 april 2016

Vergeet alles wat je denkt te weten over platenspelers. Grote, zware behuizingen voor de beste geluidskwaliteit zijn overbodig. Dat is tenminste wat het bedrijf Audio Deva beweert. Zij zijn bezig met de ontwikkeling van een draaitafel zonder platter: de Atmo Sfera.

Als we het Italiaanse bedrijf mogen geloven kan de Atmo Sfera je voorzien van geluid dat zelfs niet geproduceerd kan worden door de meest populaire en dure draaitafels. De Atmo Sfera maakt gebruik van een lichte platter en een kleine motor met laag vermogen waardoor het lijkt alsof je platen zweven. Omdat zich onder de plaat slechts lucht bevindt, worden de trillingen geminimaliseerd. Dat zeggen ze, tenminste.

Verder is de Atmo Sfera voorzien van Bluetooth, wat hoogstwaarschijnlijk betekent dat je het geluid van je vinyl ook draadloos naar een versterker kunt sturen. De gebruikte toonarm is gemaakt van koolstofvezel en gebruikt een Audio Technica AT 95E MM element. Ook is er in de platenspeler een voorversterker ingebouwd, die natuurlijk omzeild kan worden om je eigen versterker te gebruiken.

Enthousiast over de Atmo Sfera? Je kunt een exemplaar in het oranje, rood, zwart of titanium bestellen voor €895 via Kickstarter, waar het project zijn doel van €40.000 ruim gehaald heeft. De levering vindt plaats in augustus of september.


EDITORS' CHOICE