NIEUWS432 EVO

432 EVO show bij Klinkt Beter

Redactie HiFi.nl | 10 april 2016 | 432 EVO

Op 23 en 24 april ben je bij Klinkt Beter in Wetteren welkom op een unieke 432 EVO-show. Naast drie 432 EVO-modellen (standard, essence en high-end), laat Klinkt Beter zijn gasten even in de toekomst kijken: naar een mogelijke opvolger voor het high-end model.

De laatste maanden werkte Klinkt Beter hard aan software jitter tuning. Standaard loopt een audiotaak (bv. een flac decoder) op één
core, en kan deze 1000x per seconde gestopt/gestart/gepauzeerd worden in concurrentie met andere taken. In geval van een multicore omgeving kan de speler ook nog eens van core wisselen. Deze context switching zorgt voor meetbare jitter en hoorbare onrust, en alle computer audio producten zijn hieraan gevoelig. Context switching is immers een noodzakelijk kwaad voor multitasking. 

"De toekomstige 432 EVO heeft een dedicated processor waarop alle audio processen lopen, volledig gescheiden van het besturingssysteem en systeemtaken, waardoor de audio decodering en 432 Hz plugin niet meer moeten wedijveren met andere taken. Verder worden deze timing kritische toepassingen niet meer 1000x per seconde onderbroken. Dit is een verdere uitbreiding op de bestaande jitter tuning die reeds in de huidige high-end modellen zit", aldus Klinkt Beter.

Verder werd ook de USB clocking significant verbeterd met een speciaal hardware uitbreidingsbord. Deze tweaks verbeteren het gevoel van ritme, rust en natuurlijkheid aanzienlijk. Alle bestaande klanten zullen in de toekomst kunnen upgraden tegen het verschilbedrag. 

Sets
Op de opendeur demonstreert Klinkt Beter minstens vier 432 EVO sets op Amphion luidsprekers. En de iFI retro set, waaronder het Amphion Two 18 studio topmodel, en het fullrange Amphion Krypton topmodel. Electronica op de opendeur is van Audiobyte, Amphion, Auralic, iFI, Trends Audio en Vitus Audio. Verder zal er ook een koopjeshoek ingericht worden. 

Bezoekers zijn op beide dagen welkom zonder afspraak van 14u tot 20u, maar vooraf een seintje geven wordt geapprecieerd.

Klinkt Beter
www.klinktbeter.be
info@klinktbeter.be

MERK

EDITORS' CHOICE