Thematentoonstelling '100 jaar Amusement via de Ether'

Redactie HiFi.nl | 07 april 2016

Bijna 100 jaar geleden werd de eerste omroep-uitzending de ether ingeslingerd. Een nieuwe periode in amusement brak aan: niet langer hoefde je het huis uit om muziek en toneel te horen. Op 17 april organiseert het Rotterdams Radio Museum de tentoonstelling '100 jaar Amusement via de Ether'.Van de eerste, primitieve zelfbouw-radio’s tot de luxe salontoestellen en van het eerste experimentele Philips tv'tje tot de laatste beeldbuizen: het Rotterdams Radio Museum heeft het allemaal. Radio- en tv-fragmenten zijn te horen en zien op de originele toestellen.

Jacqueline Bierhorst, namens NPO Audio & Commerciële landelijke vergunninghouders (van Qmusic, Radio 538 en BNR tot Radio Veronica en Sky Radio), spreekt over de toekomst van de FM- en digitale radio-ontvangst. Tim de Wolf vertelt over de begindagen van de radio en de radio-omroepen.

Programma voor 17 april 2016:
12.00 uur Opening radio beurs ingang Ceintuurbaan 111.
13.00 uur Opening thematentoonstelling in de twee afdelingen van het RRM.
14.00 uur Lezing door mevrouw Jacqueline Bierhorst
14.45 uur Lezing door de heer Tim de Wolf
16.00 uur Einde

Je vindt de uitverkoop van het Rotterdams Radio Museum op de eerste verdieping van het pand van Radio Correct op de Ceintuurbaan 111 in Rotterdam. Pal naast treinstation Rotterdam Noord en goed bereikbaar via de A20. Parkeren en toegang zijn gratis.


EDITORS' CHOICE