Hay-End Audio ontwikkelt nieuwe buizenversterker

Redactie HiFi.nl | 04 april 2016 | Artephonos

In de Artephonos serie is nu de 6C33PP beschikbaar: een buizenversterker met meer vermogen en een fraaie behuizing. Hay-End Audio gebruikte dezelfde opzet en componenten als die van de Ensemble, maar de eindbuizen (en daarmee ook de voeding) zijn anders.

De 6C33PP is leverbaar met en zonder een beschermkap. Zowel de houtsoort en de vorm van de massieve zijpanelen als de trafo-kap kunnen naar wens worden aangepast. De voor- en bovenzijde zijn gemaakt van gepareld aluminium, evenals de lamellen en de bovenzijde van de beschermkap.

Hay-End Audio
Hay-End Audio begon in 1965 als een hobby: het zelf ontwerpen van audioproducten. Buizen hebben daarbij duidelijk de voorkeur bij eigenaar Harry. Tegenwoordig is HEA niet alleen distributeur van Cayin en Lyric, maar heeft daarnaast een eigen lijn luidsprekers, buizenversterkers en kabels en interlinks ontwikkeld: de Artephonos- en Peitho-reeksen.

De 6C33PP is volledig opgebouwd met full triode-buizen en is geheel dual channel opgebouwd voor maximale kanaalscheiding. De versterkertrappen zijn symmetrisch uitgevoerd. De 6C33PP is tevens leverbaar als eindversterker. De belangrijkste eigenschappen van de Artephonos Energa zijn: 

Vermogen: 2 x 55 watt
Impedantie: 4 - 16 ohm
Inputs: 5 lijn ingangen, 400 mV
Tape output 1
Frequentiebereik: 5 Hz – 70 kHz 

De Artephonos Energa is verkrijgbaar voor € 3298,- excl. beschermkap en € 3598,- incl. beschermkap.

MERK

EDITORS' CHOICE