NIEUWS

Ludic Audio: nieuwe kabels van eigen bodem


Redactie HiFi.nl | 31 maart 2016

Nederland is weer een kabelmerk rijker: Ludic Audio. Opgericht door twee broers in de zomer van vorig jaar met het doel om mensen als zij – échte hifi liefhebbers – te voorzien van goede kabels. Dat willen ze overigens wel op hun eigen manier doen.

Die eigen manier houdt in dat Ludic Audio stijlvolle, solide kabels maakt met hoogwaardige materialen en toch de prijs aantrekklijk weet te houden. Dat is mogelijk doordat het Zoetermeerse bedrijf zowel het design als de productie van de kabels volledig in eigen hand heeft en ook nog eens de importeurs overslaat. Op deze manier is het mogelijk om de kosten laag te houden, waar zowel de dealers als de hifi liefhebbers profijt van hebben.

De eerste serie, Magica genaamd, begint met een adviesprijs van €59 voor een interlink set en een vanaf-prijs van €119 voor een set luidsprekerbekabeling. Voor dit geld krijg je een kabel van hoge kwaliteit met Spade of Banana locking connectoren, welke ervoor zorgen dat je nieuwe kabel een goede vaste verbinding maakt met versterker- en luidsprekerconnectoren. Alle kabels zijn gemaakt van 99,9% hoogwaardig koper.

De Magica serie is op het moment nog de enige, maar moet uiteindelijk het middensegment gaan bedienen. Er wordt namelijk nog hard gewerkt aan de Hera-serie, die qua prijs onder de Magica zal komen te liggen. Uiteindelijk wil Ludic Audio ook nog een duurdere serie kabels maken, die uiteraard nog altijd een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding hebben.

De kabels zijn nu alleen nog te koop via www.ludic-audio.com, maar het doel is natuurlijk om ze ook snel in de winkels te hebben hangen.


EDITORS' CHOICE