ARTIKEL

How to: advertenties zoeken op HiFi.nl Tweedehands

Jasper Mijwaard | 20 maart 2016

Eerder schreven we al een how to-guide die je helpt bij het plaatsen van een advertentie op onze tweedehandsafdeling, dus een uitleg voor het zoeken van advertenties is een logische volgende stap. Hoewel het niet moeilijk is om het product te vinden waar je naar op zoek bent, kan een beetje hulp af en toe handig zijn.

Ga naar de overzichtspagina van de tweedehandsafdeling. Hier zie je rechts bovenaan advertenties van winkels die tweedehands producten of demomodellen aanbieden. Links daarvan vind je uitgelichte rubrieken en een korte handleiding voor de gehele tweedehandsafdeling.

Ga je verder naar beneden, kom je uit bij een overzicht van de meest recent geplaatste advertenties. Hierin wordt geen sortering gemaakt; de nieuwste staat vooraan. Onder dit overzicht kun je per categorie bladeren door alle geplaatste advertenties.

Binnen de tweedehandsafdeling zijn er twee verschillende manieren om advertenties te zoeken: bladeren en gericht zoeken. Als je al weet wat je wil gaan kopen is gericht zoeken het handigst, terwijl bladeren geschikter is als je je wil oriënteren (of gewoon op zoek bent naar iets nieuws en het maakt je niet zoveel uit wat dat is).

Manier 1) Gericht zoeken

Gericht zoeken doe je via de balk onder het hoofdmenu, bovenin je scherm. Hier kun je het merk en eventueel de productnaam invoeren. Mocht je nog gerichter willen zoeken, kun je naast de zoekbalk ook de categorie selecteren waarin je wilt zoeken.

Stel, je bent op zoek naar een luidspreker van Sonus Faber. Vul dan in in de zoekbalk Sonus Faber in, kies bij categorie voor Weergave en klik op de zoekknop. Dan kom je op een pagina waar alle resultaten staan die iets te maken hebben met Sonus Faber, binnen de categorie die je gekozen hebt. Je kunt gewoon naar beneden scrollen tot je hebt gevonden wat je zocht, of je kunt aan de linkerkant de zoekopdracht nog verfijnen. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor een prijslimiet, conditie en merk.

Staat het product dat je zoekt er niet tussen? Probeer dan nog eens te zoeken zonder categorie of op andere trefwoorden die te maken hebben met jouw product. Het komt helaas voor dat advertenties in een verkeerde categorie worden geplaatst of dat de beschrijving niet goed wordt ingevuld. Dit kan ervoor zorgen dat ze niet op de juiste plek worden weergegeven in de zoekresultaten.

Manier 2) Door het aanbod bladeren

Als je gewoon benieuwd bent naar wat er allemaal wordt aangeboden is door de rubrieken bladeren de beste optie. Hiervoor scroll je naar beneden op de overzichtspagina van HiFi.nl/tweedehands, waar je kunt kiezen uit een behoorlijke lijst. Wil je zoveel mogelijk zien, kies dan een hoofdcategorie als Accessoires of Versterking. Hoef je niet alles te zien? Kies dan voor een subcategorie, bijvoorbeeld Luidsprekers of Platenspelers.

Heb je gevonden wat je hoopte te vinden? Dan kun je nu rechtsboven bij de advertentie klikken op Reageer op advertentie en hopelijk heb je je nieuwe liefde snel in huis! Kom je er nog steeds niet uit of loop je nog tegen andere problemen aan? Laat het ons dan weten via klantenservice@hifi.nl.


EDITORS' CHOICE