NIEUWSPlantronics

Plantronics BackBeat SENSE wint design award

Redactie HiFi.nl | 11 maart 2016 | Plantronics

Plantronics laat weten dat hun BackBeat SENSE hoofdtelefoon door de jury van het International Forum Design (iF) tot winnaar is uitgeroepen van de design award in de categorie audio. Het is overigens niet de eerste keer dat het Amerikaanse bedrijf in de prijzen valt: de BackBeat FIT en BackBeat PRO werden ook al bekroond voor hun design.

De jury beoordeelde 5.295 inzendingen uit 53 verschillende landen en hield bij het uitkiezen van de winnaar rekening met innovatie, functionaliteit, kwaliteit, materiaal, ergonomie en milieuvriendelijkheid. “We wilden een product maken dat niet alleen op het hoogste niveau in zijn klasse presteert, maar dat er zo goed uitziet en voelt dat je nergens heen zou willen zonder. Als ontwerper zien we deze erkenning van iF als de hoogst mogelijke waardering in ons vakgebied en we zijn er zeer door vereerd,” liet Darrin Caddes van Plantronics weten.

De BackBeat SENSE is een draadloze hoofdtelefoon die ongeveer 18 uur meegaat en er inderdaad bijzonder stijlvol uitziet. Met een unieke, gepatenteerde hoofdband en een gewicht van slechts 140 gram is hij ook nog eens comfortabel te dragen voor een langere tijd. Verder wordt de muziek automatisch gepauzeerd bij het afzetten van de hoofdtelefoon en belooft Plantronics dat ook de geluidskwaliteit uitmuntend is.

De BackBeat SENSE kost tussen de €150 en €200 en is verkrijgbaar in de varianten zwart/espresso en wit/bruin.


EDITORS' CHOICE