NIEUWS

HiFi.nl Tweedehands volledig vernieuwd

Redactie HiFi.nl | 08 maart 2016
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 04 maart 2016

De Tweedehandsrubriek van HiFi.nl, al sinds de oprichting van het high-end AV-platform eind jaren 90 één van de beste bezochte onderdelen van de website, is volledig vernieuwd – en weer gratis voor alle particuliere gebruikers. Voor winkels zijn er bovendien betaalde pakketten voor verbeterde exposure en resultaten.

De compleet gerestylede Tweedehandsrubriek is voorzien van een volledig nieuw en gebruiksvriendelijk design. Advertenties van particulieren hebben een enorm bereik in precies de juiste doelgroep, en betalende winkels komen nog beter naar voren dan voorheen. De vernieuwde rubriek van HiFi.nl is deze week gelanceerd en per direct te vinden via hifi.nl/tweedehands.

Waarom tweedehands?
Een groot deel van de hifi-verkoop vindt op tweedehandsniveau plaats: muziekliefhebbers die onderdelen van hun set verkopen, of zelfs hun complete systeem van de hand doen, om plaats te maken voor de volgende stap in hun hifi-avontuur. Dáár weer een aanzienlijk deel van vindt plaats op hifi.nl/tweedehands. Sterker nog, de handel tussen lezers en bezoekers tekent voor een belangrijk deel van de dagelijkse cijfers van de website: jaarlijks zo’n tien miljoen paginabezoeken in deze rubriek alleen! Het is dan ook niet alleen een leuk en handig onderdeel van de hobby, maar vaak ook de enige manier om legendarische of fraai vormgegeven apparatuur uit vervlogen tijden op de kop te kunnen tikken.

Grootste marktplaats
Handig natuurlijk, want in de Tweedehands rubriek kan de geïnteresseerde liefhebber vanuit zijn of haar luie stoel op het gemak zoeken in het totale aanbod, dat dagelijks bovendien behoorlijk uitgebreid wordt. Ook voor de verkoper is deze tweedehandsafdeling ideaal: alle gelegenheid om de aangeboden waren, voorzien van de nodige toelichting en ondersteunend beeldmateriaal, op de juiste digitale marktplaats uit te stallen – op het grootste platform voor gelijkgestemden in zijn soort.

Snel, Veilig & Betrouwbaar
De resultaten van de Tweedehandsrubriek van HiFi.nl spreken boekdelen. Aangeboden (en uiteindelijk overeengekomen) prijzen komen op een transparante en eerlijke manier tot stand, goederen worden verstuurd zoals afgesproken en de betalingen worden netjes op tijd afgehandeld. Bovendien worden verkopen vaak binnen enkele dagen na plaatsing al afgerond; de slagingsfactor is dus niet alleen erg hoog, het verloopt ook nog eens vrij vlot.

Tot slot – hoe werkt het?
De HiFi.nl tweedehandsrubriek is één van de meest populaire A/V en HiFi marktplaatsen van de Benelux. Je kunt hier apparatuur kopen en verkopen. Voor particulieren is het plaatsen van een advertentie gratis en voor winkels gelden bepaalde voorwaarden. Wil je als winkel apparatuur te koop aanbieden, neem dan contact met ons op. 

Stap 1: Registreren
Om een advertentie toe te voegen, dien je geregistreerd te zijn als gebruiker van HiFi.nl. Dit kun je hier doen. De persoonsgegevens worden alleen gebruikt door HiFi.nl en deze worden niet ter beschikking gesteld aan derden. Voor meer informatie bekijk je de loginprocedure of lees je de privacy voorwaarden. 

Na registratie heb je met je e-mailadres en gekozen wachtwoord toegang tot de tweedehandsrubriek, maar ook tot alle andere onderdelen binnen HiFi.nl.

Stap 2: Occasions (ver)kopen

  • Verkopen: nadat je bent ingelogd met je HiFi.nl account verschijnt er bovenaan het scherm - direct onder het hoofdmenu - een tweede menu. Dit is het gebruikersmenu. Onder 'Mijn tweedehands' vind je de optie 'Advertentie toevoegen'.
  • Kopen: om te reageren op tweedehandsadvertenties hoef je niet te zijn geregistreerd, maar dit kan natuurlijk wel. Bij een advertentie vind je rechts van het scherm de knop 'Reageer op advertentie'. Als je op deze knop klikt kun je direct een bericht richting de adverteerder sturen. Dit gaat via e-mail.

Toch meer hulp nodig? Waarschijnlijk vind je wat je zoekt bij de Veelgestelde Vragen. En lees ook de uitgebreide tips van HiFi.nl-redacteur Max Delissen.


EDITORS' CHOICE