Ultimate Ears Red Bull Shockwave

Redactie HiFi.nl | 29 februari 2016 | Ultimate Ears

Ultimate Ears (UE) heeft een limited edition van de draadloze en draagbare UE MegaBoom-speaker aangekondigd: de UE MegaBoom Red Bull Shockwave Edition. Deze speciale uitvoering is ontworpen in samenwerking met de Red Bull Music Academy, een internationaal, rondreizend platform met festivals, exposities, lezingen en events, en is tevens het startpunt van een samenwerking tussen de twee partijen. 

Toegegeven, 'Ultimate Ears MegaBoom Red Bull Shockwave' klinkt als een monster van een geluidssysteem opgepompt met de nodige stereoïden, en daar doet het formaat dan toch wat afbreuk aan. Uit een eerdere review van Jamie weten we echter dat de MegaBoom behoorlijk verrast. Deze nieuwe limited edition betekent bovendien de start van een lokaal partnership tussen UE en Red Bull. Zo zal UE als officiële ‘music partner’ verbonden zijn aan de eerste Nederlandse editie van het muziekevent Red Bull Music Academy (RBMA) Culture Clash. Deze multiculturele muzikale battle vindt plaats op donderdag 26 mei in Ahoy Rotterdam. Daar zullen vier artiestencollectieven, met daarin onder andere Typhoon en Mr Polska, volgens de traditie van de Jamaicaanse Soundsystem-cultuur strijden om het muzikale hart van het aanwezige publiek.

Nieuw jasje
De speaker is ontworpen in de kleuren van Red Bull en levert het 360-graden geluid waar UE om bekendstaat. Verder beschikt de mobiele speaker over de vertrouwde akoestische skin, die zowel waterproof (IPX7 gecertificeerd) als vlekbestendig is. Met een gewicht van minder dan 900 gram is het apparaat uiterst draagbaar te noemen, en handig voor waar en wanneer je maar wilt. De speaker beschikt over een oplaadbare accu die tot 20 uur mee gaat en heeft een Bluetooth-bereik van 30 meter. Daarnaast kan het volume eenvoudig verdubbeld worden met een tweede MegaBoom of andere UE-speaker via de draadloze Double Up-functie.


EDITORS' CHOICE