Recensie: Ultimate Ears MegaBoom

Jamie Biesemans | 23 augustus 2015 | Ultimate Ears

Ultimate Ears MegaBoom

De MegaBoom van Ultimate Ears lijkt echt ontworpen voor tuinfeestjes. Het kokerontwerp verbergt een speakerconstructie die geluid in 360 graden de wereld instuurt.

Een koker zoals een verpakking waarin een fles wijn of whiskey steekt, dat is het eerste waar je aan denkt bij het zien van de MegaBoom. Al is de speaker toch wat kleiner dan zo’n drankenkoker. Wat in de tweede instantie opvalt is dat de speakerrooster bijna volledig de MegaBoom omhult. De grille wordt op slechts één plek onderbroken, voor een rubberen strip met wellicht de grootste volumetoetsen op deze planeet.

Durfal
Het design van de Ultimate Ears MegaBoom schreeuwt: “Neem me mee”. De rubberen afwerking (die relatief verfijnd is) en rooster uit kunststof zorgt er voor dat deze speaker tegen veel bestand is. Regen en vuil zouden geen probleem mogen zijn. Het enige wat we misschien missen is een handvat.

Ultimate Ears MegaBoom

Bij het configureren zal de MegaBoom je af en toe een grappig geluid toewerpen, om aan te geven dat de pairing-modus ingeschakeld is, bijvoorbeeld. Of als je beide volumetoetsen indrukt, krijg je een koket vrouwenstem te horen die je vertelt hoeveel percentage batterij er nog overschiet. Het is maar een detail, maar geeft aan dat er over deze speaker is nagedacht.

360
De claim van Ultimate Ears dat de MegaBoom geluid in 360 graden uitstraalt, blijkt echt te kloppen. We spelen ‘Step Out’ van José Gonzalez en wandelen dan rond de speaker. Ter hoogte van de volumetoetsen is een licht afname van de hogere frequenties te merken - maar nu zijn we aan het muggenziften. De speaker kan ook heel luid, al wordt het wel bij hoge volumes ondanks de passieve radiatoren wat te schel.

Conclusie
De MegaBoom is een leuke speaker die je mee op avontuur kan nemen en die een kamer heel natuurlijk kan vullen. Leuk als je met een bende vrienden in een vakantiehuis bent. Je kan de MegaBoom ook koppelen met een tweede examplaar en via een app bedienen, maar dat konden we niet testen.

Ultimate Ears MegaBoom


EDITORS' CHOICE