NIEUWSRoksan

De Roksan Radius 7: vertrouwd in een compleet nieuw jasje

Redactie HiFi.nl | 26 februari 2016 | Roksan

Wat in 1989 op de markt werd gebracht als low budget platenspeler, is inmiddels uitgegroeid tot een apparaat met een veel aanweziger ‘premium gevoel’. En nu, in 2016, brengt Roksan een gloednieuwe versie uit van hun doorzichtige draaitafel: de Radius 7.

Op het eerste gezicht verschilt de Radius 7 misschien niet veel van zijn voorganger, de Radius 5.2. Bij beide platenspelers wordt er gebruik gemaakt van plexiglas en ook de vorm is nagenoeg identiek. Toch zijn er wel degelijk verschillen: bij de Radius 7 is het plexiglas voorzien van een glass-effect finish, wat de uitstraling zeker ten goede komt. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van LED lampjes om aan te geven of er op 33rpm (blauw) of 45rpm (rood) wordt afgespeeld. Stijlvol!

Maar een nieuwe versie breng je niet op de markt zonder dat er ook technisch het een en ander aan is verbeterd. Daarom heeft de Radius 7 een volledig nieuw ontwikkelde motor. De technologie voor de snelheidsregeling hebben ze rechtstreeks uit hun (€7,500 kostende) Xerxes-model gehaald. Deze technologie zorgt ervoor dat er altijd op exáct de juiste snelheid wordt afgespeeld, zelfs bij afwijkingen in het voltage.

Ook speciaal ontwikkeld voor de Radius 7 is de handgemaakte Nima toonarm, welke exact hetzelfde bekabeld is als de welbekende Roksan Artemiz. Behoorlijk wat aanpassingen in het nieuwe ontwerp dus!

De Roksan Radius 7 zal vanaf maart verkrijgbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk en gaat daar rond de €2,400 kosten. Wanneer hij ook in Nederland te koop is, is helaas nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE