TIP

Tip! Spiegel aan de Wand


Redactie HiFi.nl | 03 juli 2009

"Spiegel, spiegel aan de wand; waar zit die aansluiting, in het midden of aan de rand?" Dat kunnen audiofielen met een spiegelplaat achter hun A/V-meubel zeggen, zonder een toegevoegde scheldkannonade.

Hoe fijn is het immers om armen en hoofd als een semi-slangenmens achter een drukbezet A/V-meubel te wringen, om er vervolgens achter te komen dat de gezochte aansluiting nog altijd uit het zicht is? In het geheel niet fijn en het zal vele A/V-hobbyisten bekend voorkomen. Bij het losnemen of insteken van een kabel in reeds geïnstalleerde apparatuur kan een klein handspiegeltje soms uitkomst bieden maar zo`n hulpstuk heeft twee nadelen. Men heeft daarmee niet beide handen vrij en het gewenste overzicht ontbreekt. Bij bouwmarkten en interieurwinkels zijn zelfklevende Acryl spiegelplaten verkrijgbaar die men op maat kan (laten) maken.

Een spiegelplaat met afdoende hoogte en breedte om de aansluitingen van alle of de meest belangrijke apparatuur te kunnen zien zorgt voor een aanzienlijk verbeterd kabelwissel-comfort. Uit zowel akoestisch als esthetisch opzicht is het aan te raden om de spiegelplaat tijdens ongebruik af te dekken, bijvoorbeeld met een schuimplaat (Styropor of schuimrubber). Deze tip richt zich voornamelijk op de meer actieve kabelwisselaar maar een goed overzicht en het vinden van de juiste (!) aansluitingen is met name bij zeer complexe A/V apparatuur van groot belang. Alhoewel het bijschrift van de aansluitingen via een spiegelplaat minder snel herkenbaar zal zijn, spreken de voordelen van overzichtelijkheid en een nettere kabel-routing voor zichzelf. Happy Connecting!

EDITORS' CHOICE