Luistershow Wilson Benesch Discovery II It Harkstee

Redactie HiFi.nl | 15 februari 2016 | Wilson Benesch

Kennismaken met de Wilson Benesch Discovery II? Dat kan op zaterdag 12 maart, bij Hifistudio It Harkstee in Friesland. De fraai monitorspeakers zullen er centraal staan, met aansturing van Naim Audio.

De oorspronkelijke Discovery was een van de meest succesvolle producten in het bestaan van het bedrijf en won vele prijzen, zoals ‘Component of the Year 2001’ in het Japanse blad ‘StereoSound’, ‘Product of the Year’ in Hong Kong’s ‘Hifi Review’ en ‘Reference Loudspeaker’ in het Britse What HiFi in 2004 én 2005. Het ontwerp van de Discovery II is een unieke benadering van het concept ‘monitor’, waarbij een ‘Isobaric’ laag-systeem aan de onderzijde van de kast wordt gecombineerd met midden- en hoog-weergevers die allen zeer dicht bij elkaar geplaatst zijn. De compacte en ver doorontwikkelde topologie zorgt voor een verbluffende ‘sound stage’ met een rijke en dynamische laagweergave die perfect geïntegreerd is met alle frequencies daarboven tot 30 kHz. Meer informatie lees je hier, maar het komt op het volgende neer: een speaker die u gehoord moet hebben.

En dat kan dus. Op zaterdag 12 maart bij It Harkstee. De Discovery II zal tijdens deze show worden aangestuurd door de Naim NAP 300 DR eindversterker en de Naim 272 voorversterker/netwerkspeler. De prijs van de Wilson Benesch Discovery II zal € 20.500 bedragen (standard finish).

Hifistudio It Harkstee
Bjirkewei 11
9287LA Twijzelerheide 

MERK

EDITORS' CHOICE