Wilson Benesch introduceert de Discovery II

Redactie HiFi.nl | 01 januari 2016 | Wilson Benesch

Wilson Benesch en importeur Audio Ingang voegen de Discovery II toe in de 'Geometry Series': een 2,5-weg monitor, samengesteld uit koolstofvezel composiet en zeer precies CNC gefreesd staal. De oorspronkelijke Discovery was een van de meest succesvolle producten in het bestaan van het bedrijf en won vele prijzen.

Het ontwerp van de originele Discovery keert in 2016 terug met meer kracht, controle en bandbreedte. De Discovery II heeft een frisse, cleane en high-tech look en is ontworpen met een state-of-the-art Dassault 3D CAD/CAM systeem. Het ontwerp van de Discovery II is een unieke benadering van het concept 'monitor', waarbij een 'Isobaric' laag-systeem aan de onderzijde van de kast wordt gecombineerd met midden- en hoog-weergevers die allen zeer dicht bij elkaar geplaatst zijn. De compacte en ver doorontwikkelde topologie zorgt voor een verbluffende 'sound stage' met een rijke en dynamische laagweergave die perfect 
geïntegreerd is met alle frequencies daarboven tot 30 kHz. 

De Discovery II heeft alle technologieën van de andere Geometry modellen: een Tactic II middenweergever, de revolutionaire Semisphere tweeter en het innovatieve Tactic II Isobaric laagsysteem. Deze combinatie biedt een frequentie-karakteristiek van 43 Hz - 30 kHz. Bandbreedte is echter maar één aspect; de kwaliteit van het gehele bereik bepaalt pas het succes van een ontwerp. In dit 
aspect excelleert de Discovery II zowel in het laag door zijn fenomenale Isobaric laagweergave als in het hoog met zijn zijde/koolstof hybride Semisphere tweeter. 

De styling van de Geometry serie is duidelijk aanwezig met de baffle uit volmetaal, eenvoudig verstelbare voeten en een verzonken aansluitpaneel. De luidsprekers zijn leverbaar in meerdere hoogglans polymeer-afwerkingen of een selectie van natuurlijke houtfineers die met de hand door bij Bentley Motors getrainde vakmensen worden aangebracht.

 

De Discovery II is leverbaar vanaf januari 2016. De adviesprijs is 20.500 euro per
paar (standaard finish).

Specificaties

Gevoeligheid: 89 dB
Impedantie: 6 Ohm nominaal / 4 Ohms min.
Frequentierespons: 43 Hz – 30 kHz
Dimensies: 110 cm H x 23 cm B x 40 cm D
Gewicht: 30 kg

MERK

EDITORS' CHOICE