NIEUWS

Fender produceert in-ears


Redactie HiFi.nl | 26 januari 2016

Het Franse merk Fender gaat rivaal Gibson achterna in de audiowereld en produceert vijf nieuwe oortelefoons voor een breed publiek.

Het Amerikaanse merk Fender valt onder de vleugels van Fender Musical Instruments Corporation (FMIC), wereldberoemd vanwege het produceren van muziekinstrumenten en muziekapparatuur. Wie aan Fender denkt, denkt waarschijnlijk ook meteen aan gitaren. De Telecaster, Stratocaster en de Jaguar zullen bij menig muzikant een belletje doen rinkelen. Fender produceert niet alleen gitaren, maar ook versterkers en de Passport serie draagbare geluidsinstallaties.

Gitaarbouwer
Fender is de tweede gitaarbouwer die stappen zet in de audiowereld. Maar dan wel bescheidener dan grote rivaal Gibson, die inmiddels verschillende bedrijven heeft overgenomen, waaronder de audio-afdeling van Philips. Fender kondigde in 2012 een samenwerking met Focal aan.

Nieuwe oortelefoons
Vorig jaar kocht Fender Aurisonics, een firma gespecialiseerd in high-end in-ear monitors die voornamelijk bedoeld zijn voor muzikanten en studiotechnici. De vijf nieuwe Fender-oortelefoons zoeken het deels bij een breder publiek. Twee modellen (DXA1 en FXA2) mikken eerder op muziekliefhebbers die via een smartphone naar hun favoriete liedjes luisteren. De FXA5, FXA6 en FXA7 zijn iets meer high-end en op professioneel gebruik gericht. 

Qua prijs zitten de Fender-oortelefoons heel wat lager dan de Aurisonics: de DXA1 kost 99 dollar, de FXA7 is het duurste model van 499 dollar.

EDITORS' CHOICE