NIEUWSSamsung

CES 2016: Samsungs 'slimste tv ooit'

Redactie HiFi.nl | 09 januari 2016 | Samsung

Samsung is misschien wel de allergrootste audio/video-partij op de CES. In ieder geval in termen van aanwezigheid; je kunt simpelweg niet naar de CES zonder érgens geconfronteerd te worden met het feit dat ook Samsung naar Sin City afreist begin januari. Het merk lanceert er net als zoveel anderen de visie voor het hele komende jaar. Het technologiebedrijf onderstreept daarbij het belang van innovaties om het dagelijks leven leuker en makkelijker te maken. Samsung ziet het Internet of Things (IoT) als een open platform en zet hierop in met zijn SmartThings-technologie.

Op CES introduceert Samsung bijvoorbeeld ’s werelds eerste randloze Curved S-UHD TV's met Quantum dot display, de connected Family Hub-koelkast, de nieuwste Gear S2 smartwatch en een Windows-tablet met een groot scherm, de Galaxy TabPro S. We focussen hier graag even op alleen op het home entertainment aspect. “Samsung is al jaren bezig om levens te veraangenamen met slimme technologieën”, zegt Menno van den Berg, Managing Director van Samsung Nederland. “Dit jaar hebben we een grote stap gemaakt met verschillende IoT-geschikte producten en diensten. Door goed naar de wensen en behoeften van onze gebruikers te luisteren, en door ons ecosysteem te versterken, gaan we ook de komende jaren de levenskwaliteit vergroten. In 2016 zetten we de volgende stap naar een toekomst vol technologische mogelijkheden.”

Next Generation Home Entertainment
Samsung onthult de nieuwe line-up S-UHD TV's met Quantum dot display. 's Werelds eerste randloze Curved TV's moeten 'de slimste gebruikservaring ooit' bieden. Zo is het makkelijk om al je entertainment content op één plek te raadplegen. Samsungs 2016 S-UHD TV's hebben 's werelds enige cadmiumvrije, 10-bit Quantum dot display. "De TV’s zijn ontworpen om de beste kijkervaring te bieden, ongeacht de lichtomstandigheden. Het Quantum dot display, de toekomst van displaytechnologie, converteert licht naar vrijwel het hele kleurenspectrum zonder vervorming of compromissen aan helderheid. Hierdoor geniet je van een optimale kijkervaring."

Samsung onthult overigens ook de laatste toevoegingen aan de audio product line-up, zoals de HW-K950 Soundbar: de eerste soundbar van het bedrijf met Dolby Atmos® en de eerste soundbar met twee Dolby Atmos®-enabled wireless rear speakers. De complete HW-K950 set levert een ongelooflijk 5.1.4-channel geluid. Verder is er de eerste Ultra HD Blu-ray speler, de UBD-K8500. Het apparaat is geschikt voor HDR en geeft vier keer de resolutie en 64 keer meer detail in kleur weer dan conventionele Blu-ray spelers. De ingebouwde upscaling-technologie verbetert de beeldkwaliteit van standaard Blu-ray discs en DVD’s. Je kunt ook CD’s afspelen. De Blu-ray speler heeft een slank curved design en is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar in Nederland.


EDITORS' CHOICE