NIEUWSApple

Apple Music nu op Sonos

Jamie Biesemans | 15 december 2015 | Apple

Fans van Apple Music kunnen vanaf vandaag, 15 december, de dienst beluisteren via hun Sonos-apparatuur. Sonos is daarmee de eerste die Apple Music ondersteunt, maar wel via een publieke bèta.


Media (zoals HiFi.nl en FWD Magazine) konden al eerder met een testversie aan de slag, maar vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor de bèta van Sonos. De standaardapp van Sonos wordt vervangen door een versie met ondersteuning voor Apple Music.

Wij hebben geen slechte ervaringen met het uitproberen van een bèta-app. De app was de afgelopen weken zeer stabiel, zelfs in een opstelling met behoorlijk wat speakers. De geboden ondersteuning is heel volledig, met de mogelijkheid om één Apple Music-stream naar gekoppelde zones te sturen en het sturen van verschillende streams naar meerdere kamers.


In de Sonos-app verschijnt Apple Music als optie in de lijst van streamingdiensten. Selecteer je het, dan krijg je vier opties: Voor jou, Nieuw, Radio en Mijn muziek. 'Voor jou' bevat afspeellijsten en albums die Apple Music op basis van je muzieksmaak bepaalt, onder 'Nieuw' vind je actuele muziek (gesorteerd op meest gespeeld en ook selecties gemaakt door redacteurs en externe curators). 'Radio' omvat radiostations op basis van genres en natuurlijk ook Beats 1, het 24-uurs radiostation met echte DJ's dat gedragen wordt door Zane Lowe.

Uitleg over hoe je aan te melden voor de bèta, vind je onderaan deze pagina. Klik op 'Kom meer te weten over hoe je mee kunt doen in de Beta' voor een stappenplan die je in de bestaande app moet uitvoeren.  


EDITORS' CHOICE