NIEUWSTeufel

Raumfeld integreert Google Cast


Redactie HiFi.nl | 11 december 2015 | Teufel

Raumfeld komt met een brancheprimeur door zijn audiosystemen met een software-update voor Google Cast geschikt te maken. Google Cast vergroot het aantal muziekdiensten dat kan worden afgespeeld via Raumfelds draadloze speakers.

Potentiële kopers van streamingspeakers vinden twee zaken belangrijk: de audiokwaliteit en het contentaanbod dat het systeem ondersteunt. Met de integratie van Google Cast vult Raumfeld zijn aanbod binnenkort aan met meer opties: het zal mogelijk zijn om muziek van vrijwel elke streamingdienst op alle Raumfeld-apparatuur direct af te spelen. “Raumfeld is trots op zijn speakers die even goed klinken als traditionele hifi-luidsprekers uit het topsegment”, zegt Max Boit, general manager van Raumfeld. “De integratie van Google Cast stelt ons in staat om dezelfde audiokwaliteit van hifi-niveau én het gemak van multi-room streaming te leveren via een sterk uitgebreid scala aan bronnen.”

Het streamen van audio binnen het thuisnetwerk via muziekdiensten als Spotify, TIDAL en SoundCloud én de eigen muziekcollectie zijn enkele mogelijkheden die het multi-roomsysteem van Raumfeld op dit moment biedt. Het afspelen kan integraal worden bediend met de Raumfeld-app voor Android en iOS. Dit aanbod zal dankzij de integratie van Google Cast worden uitgebreid. Deze groeiende lijst omvat reeds populaire diensten als Deezer en Google Play music.

Universele streaming-technologie
Google Cast voor audio gebruikt dezelfde technologie als Chromecast voor het streamen van audiocontent vanuit de cloud naar Raumfeld-luidsprekers. De opties van Google Cast zijn compatibel met iOS, Android en Google Chrome en kunnen vanaf vrijwel elk apparaat worden bediend. Het enige wat nodig is om muziek af te spelen is een tikje op de Cast-knop in een van de vele muziek-apps die ondersteuning bieden voor Cast. Vanaf de lente van 2016 is dit ook mogelijk met Raumfelds multi-roomsysteem. Op modellen die na deze datum worden aangekocht, zal al een pre-installatie van Google Cast hebben plaatsgevonden. Bij eerdere modellen - met uitzondering van eerste generatie audiosystemen - kan de nieuwe technologie door een gratis software-update worden geïntegreerd.

"Het aanbod van apps met ondersteuning voor Google Cast resulteert in een universaliteit en gebruiksgemak die vergelijkbaar zijn met Bluetooth, maar zonder de nadelen van deze technologie (dus geen lagere geluidskwaliteit, beperkte dekking en batterijen die snel leeg raken). Google Cast maakt, net als AirPlay, gebruik van wifi-technologie om hoogwaardig geluid naar verschillende kamers te streamen. Dit zijn tevens belangrijke kwaliteiten van het streaming-systeem. Google Cast is een perfecte match voor Raumfelds audiohardware en streaming-technologie. Het biedt toegang tot een oneindig aanbod van content voor het afspelen van muziek in hifi-kwaliteit”, besluit Boit. “Deze samenwerking vormt een perfecte aanvulling op de geavanceerde audiostreaming waar wij naar streven.” 

 

Het draadloze Raumfeld-audiosysteem is online verkrijgbaar via www.raumfeld.com. Google Cast zal vanaf de lente van 2016 door alle Raumfeld-systemen worden ondersteund. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

 

MERK

EDITORS' CHOICE