NIEUWSSavant

Savant allesetende afstandsbediening

Redactie HiFi.nl | 10 december 2015 | Savant

Domotica en home automation-merk Savant heeft een afstandsbediening ontwikkeld die zo revolutionair moet zijn, dat het kastje pas tegen de zomer van 2016 op de markt zal komen. Uniek aan het apparaat is bediening via infrarood, Bluetooth, WiFi én volledige integratie van Sonos. Deze Savant Remote kost dan ook € 650 euro(!), maar je kunt er wel zo'n 380.000 apparaten mee bedienen. Voor wie er zoveel heeft staan.

Naast een eenvoudige installatie en de extra mogelijkheden om apparaten naast infrarood, ook via Bluetooth en Wi-Fi te bedienen, is de unieke feature van de Savant Remote de volledige integratie met Sonos. Je kunt cover-art en afspeellijsten namelijk weergeven in de Savant Remote. De installatie-app herkent Sonos op het netwerk en haalt alle bijbehorende informatie op. Bediening kan vervolgens met een hoge resolutie touch screen, maar het apparaat werkt ook met voice commands. Er zijn volgens de fabrikant überhaupt maar weining knoppen nodig; gebruik gewoon een spraakopdracht, of een swipe over het touch screen als je het toch niet prettig vindt om tegen een afstandsbediening te praten.

Naast de afstandsbediening en de app, maken de Host en Blaster onderdeel uit van het totaalpakket. Deze zijn overigens ook draadloos en dus in iedere ruimte (en uit het zicht) te plaatsen. Naar verwachting zal de consumentenprijs van het totaalpakket rond € 650 liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE