NIEUWS

KNX Professionals Award 2015: Hevac Controls


Redactie HiFi.nl | 05 december 2015

Hevac Controls uit Eindhoven heeft op de vakbeurs Elektrotechniek in de Jaarbeurs de KNX Professionals Award 2015 in ontvangst genomen. Tijdens de feestelijke uitreiking bleek de jury het historische kasteel ‘Biljoen’ als winnend project te hebben gekozen. De KNX Publieksprijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar BAM Bouw en Techniek, voor het bijzonder grote renovatieproject van het Siemens hoofdkantoor in Den Haag.

Op de feestelijke Award-ceremonie overhandigden de voorzitter en vicevoorzitter van KNX Nederland, Eric Karsemakers (ABB) en Rianne van Lieshout (Hager), de awards aan de KNX Professionals Koen van de Donk van Hevac Controls en Remco Hoveling van BAM Bouw en Techniek.

Andere genomineerden
Eerder was al bekend gemaakt dat, naast Hevac Controls, ook TES Installatietechniek en ElektroPartners genomineerden waren voor de KNX Professionals Award 2015. Zij verdienden die nominatie respectievelijk voor een zeer luxe villa en de eerste Dolby-cinema, die beiden volledig op KNX draaien. Op het hoofdpodium in de beurs kregen zij bloemen, een oorkonde en een welverdiend applaus van de toegestroomde collega’s, vakgenoten en familieleden.

KNX Publieksprijs
Behalve de KNX Professionals Award reikte KNX dit jaar voor het eerst de KNX Publieksprijs uit. In de twee maanden voorafgaand aan Elektrotechniek bracht het publiek via internet ruim 4.700 stemmen uit. De eer om de allereerste KNX Publieksprijs te winnen, ging naar BAM Bouw en Techniek. BAM heeft gewonnen met de renovatie van het hoofdkantoor van Siemens Nederland. TES Installatietechniek en ElektroPartners eindigden, toevalligerwijs, ook bij de Publieksprijs op de tweede plek en derde plek.

Vakjury
De vakjury van de KNX Professionals Award 2015 bestond dit jaar uit Eric Karsemeijer, (docent/initiator minor domotica Hogeschool Utrecht), Ad van Berlo (manager R&D Smart Homes) en Mario Hartogs (account manager groothandel Oosterberg). Zij beoordeelden alle projecten op inhoudelijke gronden en kwamen zo tot een top 3, met één winnaar. Meer informatie over de kandidaten en over KNX is te vinden op onderstaande website.

www.knx-professionals.nl

EDITORS' CHOICE