NIEUWSLG

LG en de toekomst van OLED-schermen: tweezijdig, 5 mm dik én vouwbaar


Redactie HiFi.nl | 25 november 2015 | LG

De redactie van FWD was onlangs welkom bij een event van LG, waar ze 'een verrassing' beloofd werd. Op het kantoor van het Zuid-Koreanse merk werd een aantal technologische nieuwigheden getoond om te onderstrepen hoe serieus LG echt met OLED bezig is. "En die zijn best indrukwekkend," valt in het volledige verslag terug te lezen.

Onderdeel van dat verslag is ook een korte video, omdat FWD (als enige, een primeur voor de OLED-nieuwsgierigen) van LG toestemming kreeg om de nieuwste innovaties op film vast te leggen. Die video willen we ook graag hier delen. Want "wat LG ons kon laten zien, toont pas écht dat OLED de televisie van de toekomst is." Wat dacht je van een tweezijdig 55 inch scherm...? 

In het kort: OLED levert absoluut zwart, en dus een uitmuntend contrast. Kleuren ogen naast dat sterke zwart erg levendig. OLED heeft een zeer brede kijkhoek, zodat je vanuit een brede waaier kijkplaatsen van hetzelfde prachtige beeld geniet. Het scherm is licht bollend, én je het kunt ombuigen(!). Het hele verslag lees je hier, de line-up van de nieuwe lijn toestellen vind je hier. Die nieuwe lijn beschikt echter nog niet over de toch wel bizarre mogelijkheden die je in het filmpje terugziet.

EDITORS' CHOICE