NIEUWS

Amplio Amplifier op zoek naar funding

Redactie HiFi.nl | 17 november 2015

Dat we ook de minder gevestigde namen in audioland een podium willen bieden, bewees ontwerper Vlad Butucariu toen hij de redactie aanschreef met de vraag of HiFi.nl niet dé publicatie zou zijn om zijn nieuwste project wereldkundig te maken. Bij dezen: de Amplio amplifier, de retro 'versterker' voor smartphones die vandaag op Kickstarter aan zijn crowdfundingstraject begint.

De verkooppitch? Enhance the sound of your smartphone with an energy free, portable, sustainable and timeless device. Er wordt ons daarbij een fijn stereogeluid beloofd, uit een slim, uit bamboe vervaardigd ontwerp dat behalve alle modellen iPhones ook diverse andere smartphones 'aankan', waaronder die van Samsung, Nexus, Sony en HTC. We hebben 'm zelf nog niet geprobeerd, maar gaan er graag eens mee aan de slag (Vlad??).

Het radiomeubel was nog voor de televisie en natuurlijk het huidige aanbod van complete home entertainment-systemen dé aandachtstrekker van de huiskamer. Die rol is al lang en breed overgenomen door moderne technieken, maar waarom zou je dat niet combineren met de retro look & feel van weleer? Dat bewoog Vlad ertoe om middeis onderstaande voorwaarden aan de slag te gaan met een 'modern retro' ontwerp.

  • Awesome sound
  • Timeless design
  • One size fits all
  • Sustainable & energy free

Dat de kleine speakers van een smartphone niet geschikt zijn om muziek af te spelen zonder het gebruik van oordopjes of een hoofdtelefoon, en dus niet bedoeld zijn om een huiskamer met muziek te vullen, hoeven we niet te benadrukken. Niet voor niets gaan standalone oplossingen voor streaming vanaf telefoon of tablet (ook 'docks' zijn al weer een term uit vervlogen tijden...) nog altijd als warme broodjes over de muziektoonbank. De jongste speler in die markt is er één zonder stroomdraad of batterij:

Vanaf lanceringsdatum 17 november kun je bij Kickstarter terecht om het project te ondersteunen. En om natuurlijk zelf een model van de Amplio te bestellen. Dat kan vanaf 40 euro, mits je er als early bird snel bij bent. 


EDITORS' CHOICE