Datasat Digital in handen van Terrason en Audiac

Redactie HiFi.nl | 11 november 2015 | Datasat Digital

Een nieuwe ontwikkeling voor Datasat Digital Entertainment op de Benelux-markt. Het merk, dat voorheen een onderkomen vond bij Ludems, agentschap voor onder meer Dynaudio en Kaleidescape, is nu ondergebracht bij Terrason Audio. Terrason is de officiële Benelux-importeur van Datasat Digital, waarbij Audiac het agentschap en de vertegenwoordiging van deze producten zal gaan vervullen. 

Even een korte geschiedenisles: in 1993 is Jurassic Park de eerste film met DTS surround geluid. In 2000 verkoopt DTS zijn bioscooptak aan Datasat Digital Entertainment. Negen jaar later volgt de AP20, een professionele bioscoop surround processor, in 2012 is er de Datasat RS20i surround processor. En nu is het aanbod van het merk te vinden in het pakket van Terrason en Audiac. 

Datasat Digital is leider in de wereld van digitale audio processoren en pionier in de ontwikkeling van professionele surround sound. Jarenlange innovatie en ervaring die met de RS20i Surround Processor omstreeks 2012 voor het eerst naar de consumentenmarkt werd gebracht, positioneerde Datasat Digital direct als absolute top in Home Cinema.

"Een positie die wij per direct met trots gaan ondersteunen," aldus de kersverse importeur. "Audiac's historie met topklasse surround systemen zoals de Proceed AVP, Lexicon MC12 en Mark Levinson's legendarische No 40 krijgt daarmee een eervol vervolg. Met de nieuwste generatie RS20i en LS10 3D Audio Surround Processoren in combinatie met Dirac Live® Technology hard- en software maken wij onze sterke line-up van onder andere JBL Synthesis Home Cinema systemen compleet."

"Nieuwe ontwikkelingen en surroundformaten worden door de open structuur van de surround processoren volledig ondersteund hetgeen de unieke filosofie van Datasat Digital verder bekrachtigt. Vanwege de komst van deze nieuwe formaten en onze plannen omtrent Datasat Digital zullen wij op korte termijn contact met u opnemen voor meer informatie, een demonstratie of training."


EDITORS' CHOICE