NIEUWSSennheiser

Sennheiser lanceert nieuwe elektrostatische hoofdtelefoon Orpheus


Jamie Biesemans | 04 november 2015 | Sennheiser

De opvolger van de legendarische Orpheus-hoofdtelefoon is een combinatie van elektrostatische hoofdtelefoon en buizenversterker, met een zeer exclusief prijskaartje.

De nieuwe Orpheus kost circa 50.000 euro. Daarmee wordt de nieuwe premiumhoofdtelefoon meteen duurder dan de 25 jaar oude Orpheus, die nu nog altijd verkocht wordt voor 20.000 tot 30.000 euro. Tweedehands, welteverstaan. Het meest opvallende aan de nieuwe Orpheus is de behuizing van Carrara-marmer. Volgens Sennheiser om alle vibraties op te vangen van het versterkerconcept met acht buizen.

Ook in de elektrostatische hoofdtelefoon zelf zit een versterkerluik. Dat is anders dan bij typische elektrostatische hoofdtelefoons, daar zit de versterking in een aparte unit, maar die aanpak zou leiden tot aardig wat vermogenverlies. Via de bekabeling gaat tot een derde van het vermogen verloren, aldus Sennheiser. Door de eindtrap in de hoofdtelefoon te plaatsen, verdwijnt dat verlies nagenoeg. 

De nieuwe Orpheus is nu eindelijk gelanceerd, maar beschikbaar is hij nog niet. Mocht je 50.000 euro over hebben voor een hoofdtelefoon, dan zal je toch tot medio 2016 moeten wachten om de 6.000 onderdelen tellende koptelefoon op je hoofd te plaatsen.

Lees het volledige artikel op FWD Magazine.

 

 

EDITORS' CHOICE