NIEUWS

digitalSTROM introducties

| 31 oktober 2015

Nieuwe technologieën zijn het meest succesvol wanneer ze gemakkelijk in gebruik zijn. Net zoals de muis, voordat het computergebruik voor een breed scala van gebruikers werd geïntroduceerd, heeft het touchscreen de weg voor het mobiele internet enorm versneld. Dezelfde logica werkt voor het connected huis. Op de IFA heeft smarthome provider digitalSTROM de praktische toepassingen gedemonstreerd die mogelijk worden gemaakt door een focus op simpel werkende concepten.

Dankzij de intelligente Amazon Echo luidspreker gehoorzaamt de aangesloten Tielsa keuken door te luisteren, terwijl de 3D-diepte camera van Intel gezichten van mensen leest om uit te vinden wat zij willen. Net zoals een onzichtbare butler, coördineert digitalSTROM het samenspel tussen de apparaten, zonder ooit de individuele wensen van de bewoners te verliezen. De oplossing voor de samenwerking is ontworpen als een open platform, wat kan samenwerken met producten van een groot aantal fabrikanten. De mogelijkheden voor smart living groeien, waardoor zij meer en meer aspecten van het dagelijks leven op zich kunnen nemen. Tijdens IFA demonstreerde digitalSTROM eveneens hoe je via het gebruik van een Tesla auto de smarthome kunt gebruiken.

Amazon Echo
Een enkel woord of een eenvoudig gebaar is vaak genoeg om de communicatie tussen mensen te vergemakkelijken. Dit soort natuurlijke, instinctieve interactie is nu ook mogelijk tussen een smarthome en de mensen die er wonen, waardoor het makkelijker wordt om zelfs de meest geavanceerde toepassingen te gebruiken. DigitalSTROM heeft de intelligente Amazon Echo speaker gedemonstreerd, welke als een ongelooflijk handig hulpmiddel dient voor het bedienen van de smarthome. Amazon Echo begrijpt wat de bewoners zeggen, waarna het smarthome-systeem die woorden in daden vertaald. Amazone Echo kan worden aangesloten op de smarthome door een open IP interface te gebruiken, wat tot nu toe exclusief in de Verenigde Staten is te gebruiken.
Technologieën zoals Amazon Echo zijn voornamelijk praktisch in de keuken. Het zorgt ervoor dat men beiden handen vrij heeft om te koken, waardoor de bewoners tegelijkertijd ook de verlichting kunnen aanpassen of de digitale waterkranen kunnen bedienen. Tielsa’s aangesloten keuken, welke is voorzien van gemotoriseerde elementen die zijn ontworpen voor de toegankelijkheid, is zelfs in staat om automatisch oppervlakten te verhogen of te verlagen, speciaal naar de hoogte van de gebruiker. Dit gebeurt via spraakbesturing. Ook kan het laden en kasten elektronisch openen. Het resultaat is een ergonomische en comfortabele werkomgeving, vooral voor mensen met een lichamelijke handicap of voor de ondersteuning van ouderen die in huizen wonen die afgestemd zijn op de behoeften van deze bewoners op leeftijd. Amazon Echo maakt het ook mogelijk om direct toegang te krijgen tot persoonlijke instellingen in de aangesloten badkamer, waardoor het transformeert in een in-huis oase voor ontspanning, in combinatie met producten van Dornbracht.

Intel RealSense
Behalve stemcontrole richt digitalSTROM zich ook op intuïtieve bediening door middel van gebaren, gezichtsuitdrukkingen en beweging. Tijdens IFA presenteerde het bedrijf de uiterst gevoelige Intel RealSense diepte 3D-camera, welke zelfs de kleinste veranderingen in iemands gezichtsuitdrukking kan detecteren. De ‘Glimlach voor een kopje koffie’ showcase leest letterlijk iemand zijn gezichtsuitdrukking om te bepalen of ze in de stemming zijn voor een kopje koffie en start het koffiezetapparaat dan automatisch.

Tesla
DigitalSTROM zal ook demonstreren hoe smart living zelfs buitenshuis een verschil kan maken. Bezoekers konden zien hoe de elektrische sedan van Tesla communiceert met het smarthome-systeem. Het grote touchscreen van de auto dient als een gebruikersinterface voor het bedienen van de smarthome terwijl je nog onderweg bent. Dit dankzij de open IP-interfaces - waardoor deze showcase al mogelijk is zonder dat een samenwerkingsverband is aangegaan tussen beide bedrijven.

Een breed scala
Martin Vesper, CEO van digitalSTROM AG: “Huizen zitten tegenwoordig vol met verschillende apparaten van verschillende fabrikanten. DigitalSTROM verzekert ons ervan dat deze toestellen met elkaar worden verbonden en automatisch kunnen samenwerken. Intelligente kroonsteentjes, een speciale chip die in apparaten in de fabriek kunnen worden gebouwd en open IP interfaces, maken dit mogelijk. Hierdoor biedt digitalSTROM een breed scala aan mogelijkheden voor het integreren van apparaten en is het systeem uit te breiden, zonder dat klanten hoeven te kiezen voor één enkel product of merk. Gezien het brede scala aan steeds slimmere apparaten, is dit de enige manier om comfort te bereiken. Daarnaast helpt het smarthome gebruikers in hun alledaagse leven, omdat het in staat is zich aan te passen aan hun behoeften en het intuïtief in gebruik is. Smarthomes kunnen worden bediend door middel van traditionele schakelaars en stemopdrachten. Ook zijn ze in staat om te reageren op de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van de bewoners. Het resultaat is een nieuw niveau van eenvoudige bediening en praktische functionaliteiten in de smarthome.”

digitalSTROM, www.digitalstrom.nl


EDITORS' CHOICE