NIEUWSHTC

HTC One A9 heeft betere DAC en hoofdtelefoonversterker

Jamie Biesemans | 25 oktober 2015 | HTC

De nieuwste smartphone van HTC ziet er niet alleen gelikt uit, het merk richt zich uitdrukkelijk op muziekliefhebbers. De One A9 bevat een hi-rescompatibele DAC en een hoofdtelefoonversterker die veel krachtiger is dan normaal bij een telefoon.Volgens de fabrikant is het vermogen twee keer zo groot als een typische versterker bij een smartphone. Dat zou de One A9 geschikt maken voor betere hoofdtelefoons, die doorgaans toch veeleisender zijn qua aansturing.

De One A9 werd dinsdagavond voorgesteld en is een nieuw toestel dat HTC onder de One M9 positioneert. De hardwarespecificaties zijn iets minder hoog gegrepen, al zou de 64-bit octacore Snapdragon 617-chipset toch voldoende pk's aan boord moeten hebben om soepel te werken. De One A9 wordt bovendien de eerste Android-telefoon met versie 6.0 (Marshmallow), naast de nieuwe Nexus-toestellen uiteraard.

Focus op audio
HTC legt een stevige nadruk op de audiofuncties van de One A9. HTC Boomsound is van de partij, naast Dolby Audio Surround. Of die twee features echt een grote impact hebben, moet nog blijken. Wel is er veel aandacht aan hi-res besteed. Naast de DAC die 24-bit / 192 KHz streams kan verwerken, is de ondersteuning van muziekformaten zeer goed. Hi-res WAV, FLAC- en (vermoedelijk) ALAC-bestanden kunnen beluisterd worden. 

HTC heeft een verleden in audio, onder meer toen het deelnam in Beats en ook smartphones met Beats-technologie en -headsets uitrustte. Maar ook Sony mikt met de Xperia Z3+ overduidelijk op de muziekfan. De Z3+ wordt daarom gebundeld met een betere hoofdtelefoon en hi-resdownloads. Het afspelen van hi-resbestanden is ook iets dat mogelijk is op toestellen als de Samsung Galaxy S6 of LG G4. Een krachtigere hoofdtelefoonversterker is dan weer wel iets nieuw. HTC heeft daarbij vast opgemerkt dat de markt van losse mobiele versterkers - vaak met rubberen banden aan de telefoon verbonden- redelijk in de lift zit.

De One A9 zou vanaf begin november beschikbaar zijn, voor een prijs van 599 euro voor een model met 16 GB opslag (aanvulbaar met micro-SD-geheugenkaarten).

Lees het volledige artikel op FWD Magazine. 

 


EDITORS' CHOICE