Cambridge lanceert G5 luxe Bluetoothspeaker

Redactie HiFi.nl | 19 oktober 2015 | Cambridge Audio

Cambridge Audio ontwikkelde de G5: een draagbare Bluetooth speaker met een behuizing van leer en metaal en een extra lang batterijleven.

De G5 accu werkt minstens 14 uur bij het hogere 'party-niveau' ( (73db @ 1M) en meer dan 20 uur bij een ‘normaal’ geluidsniveau (70dB). Smartphones en tablets kunnen met behulp van de aanwezige USB aansluiting opgeladen worden

Uiterlijk

De behuizing is niet aleen opgebouwd uit leer en metaal, maar ook akoestisch aangepast. Het gebruik van inerte, stijve materialen, het aanbrengen van verstevigingsribben en het monteren van de luidsprekereenheden in aparte, afgesloten behuizingen garanderen volgens Cambridge een 'trillingsvrije en kristalheldere weergave bij zelfs de hoogste volumes'.

Volume
De behuizing is compact (121mm X 270mm x 55mm HxBxD) te noemen, de midden/hoog-units zijn 2 x 30 mm, een speciale 60 mm subwoofer wordt aangevuld met twee passieve laagradiatoren voor kamervullend geluid. De geluidskwaliteit wordt bevorderd door een speciale volumeregeling; in plaats van de veelal toegepaste ‘’afsnijtechnologie’’ (waarbij vaak compressie-artefacten hoorbaar worden) is de G5 voorzien van een speciale EQ instelling voor elke volumestap.

De G5 beschikt over NFC (Near Field Communication en One Touch Pairing) en een handsfreemogelijkheid. Een tweede luidspreker kan aangesloten worden voor nog meer geluid. 

De G5 is verkrijgbaar in goud gecombineerd met  wit leer en revolverzwart met zwart leer. De adviesverkoopprijs is € 299,-.

 

MERK

EDITORS' CHOICE