NIEUWSDynaudio

Dynaudio introduceert Emit serie


Redactie HiFi.nl | 22 september 2015 | Dynaudio

Dynaudio introduceert de Emit-serie: een nieuwe instapserie met een bescheiden prijs en met eigen ontwikkelde en geproduceerde softdome tweeters, MSP woofers, aluminium voice-coils en overgedimensioneerde magneten.

De Emit serie bestaat uit twee mini-monitoren (Emit M10 /€600 per paar en de Emit M20 /€700 per paar), een vloerstaande luidspreker (Emit M30 /€1500 per paar) en een centerspeaker (Emit M15C /€525). "Bijzonder in deze prijsklasse is dat alle Emit-modellen zijn afgewerkt met een - zwarte of witte - zijdeglans lak. Alle in zijdeglans wit gelakte modellen worden geleverd met een bijpassend zilvergrijs frontdoek, de zwart gelakte modellen hebben een zwart frontdoek."

Emit M10
De Emit M10 is de kleinste luidspreker in de serie, voor gebruik in kleine (huis)kamers of in iedere andere situatie waar ruimte beperkt is. Door zijn lineaire impedantie en hoge rendement is de Emit M10 ook met relatief eenvoudige en lichte versterkers goed aan te sturen. Ondanks zijn bescheiden afmetingen loopt de Emit M10 in het laag door tot 50Hz (-3dB).

Emit M20
De Emit M20 is duidelijk een maatje groter dan de M10 en is daarmee beter geschikt voor middelgrote (huiskamers). Zijn grotere 17cm MSP woofer en de Dynaudio 28mm softdome tweeter maken dat de basweergave – ondanks het feit dat de M10 in het laag even ver doorloopt – meer impact heeft, en voller en dynamischer klinkt dan bij zijn kleinere broertje.

Emit M30
De Emit M30 is de vloerstaande luidspreker uit de Emit serie. De M30 maakt gebruik van twee 17cm MSP woofers en combineert deze met dezelfde tweeter als die in de M10 en M20. De M30 is geschikt voor middelgrote huiskamers en zal door zijn diep doorlopende laagweergave ook liefhebbers van dance en popmuziek aanspreken.

Emit M15C
Met de Emit serie is ook een betaalbare surround-opstelling te maken. De Emit M15C maakt gebruik van twee 11cm MSP  midrange/woofers die de Dynaudio 28mm softdome tweeter flankeren.

MERK

EDITORS' CHOICE