ARTIKELSamsung

IFA 2015 - Samsung Highlights

Jamie Biesemans | 12 september 2015 | Samsung

De Koreaanse consumentenelektronicafabrikant Samsung is bijzonder zichtbaar aanwezig in Berlijn tijdens IFA 2015. Op de Potzdammer Platz bijvoorbeeld, bejubelt een reuzenspandoek de deugden van SUHD.Wie er nog even aan moet herinnerd worden hoe groot Samsung eigenlijk is: de afgelopen vijf jaar verkocht Samsung meer dan 530 miljoen producten in Europa via meer dan 100.000 winkels. In 40 procent van de Europese huishoudens staat een Samsung-tv, en in 60 procent vind je een Samsung-smartphone.  Daarmee is Samsung in beide markten de Europese leider. 

Naast televisies en audioapparatuur vind je bij Samsung ook mobiele telefoons, foto en videocamera’s, wasmachines, keukenapparatuur en nog veel meer. Niet zomaar opgesteld als in een winkel, maar veelal in als huiskamer, keuken, of living ingerichte stands.

Opvallend is ook de expliciete aanwezigheid van het Internet of Things (IoT), een verzamelnaam voor het feit dat steeds meer apparaten een internetverbinding hebben. IoT stond centraal in de Samsung Keynote, want tegen 2020 willen ze al hun apparaten verbinden met het internet. Het Samsung SmartThings aanbod zal je in staat stellen om je huis te monitoren en beheren. Van automatische weerberichten en koffie als je opstaat, tot de verwarming die reageert als je het huis verlaat.360 sound
Multiroom zit in de lift, en dat is Samsung niet ontgaan. We willen steeds meer muziek in huis. Liefst van al in elke kamer, makkelijk te bedienen, en met een zo ruim mogelijke muziekkeuze. En als het even kan, dan liefst ook nog zonder het interieur te ontsieren met lelijke hifi-torens.

Samsungs Multiroom-producten voldoen alvast erg goed aan die beschrijving. Op CES, begin dit jaar, voegde Samsung bovendien twee unieke 360° speakers, de R7 (WAM7500) en R6 (WAM6500), toe aan de multiroom line-up.

En kennelijk met succes, want er komen nog een aantal modellen bij. Johan Van Campenhout, Product Manager Audio: “Met de R1, R3 en R5 gaan we verder op het elan van 360° sound. Dankzij de unieke Ring Radiator technologie wordt het geluid 360° rondom de speaker de ruimte in gestuurd. Zo vullen ze heel de kamer met geluid, ongeacht waar je ze plaatst.”Ook aan het gebruiksgemak is gedacht, want al is het best handig dat je alles kan bedienen met een smartphone, voor eenvoudige acties hoeft dat niet. “Dankzij de Top Panel Control bedien je eenvoudige functies, zoals play, pauze, volume rechtstreeks op de speaker. Met een veeg beweging kan je het volgende of vorige liedje selecteren” , zo verklaart Van Campenhout.

De nieuwe speakers passen in het Multiroom-systeem, en zijn flexibel inzetbaar samen met je soundbar voor nog beter geluid. “De helft van onze soundbar lineup is Multiroom-compatibel, en kan je dus gebruiken via de smartphone applicatie om bijvoorbeeld muziek te streamen”, verduidelijkt Van Campenhout, “Maar je kan ze ook combineren met twee Multiroom-speakers die je achteraan opstelt. Zo heb je een volledig draadloze 4.1 opstelling.”

Ook op de wearables trend pikt Samsung in. Vanaf november kunnen alle Multiroom-speakers ook bediend worden vanaf een Samsung Gear S of S2 en vanaf de Apple Watch.

Lees het volledige artikel met informatie over Samsungs nieuwe beeldtechnologie SUHD op FWD Magazine.  

 

 


EDITORS' CHOICE