ARTIKELTechnics

IFA 2015 – Technics lanceringen

Redactie HiFi.nl | 04 september 2015 | Technics

Ook Technics kwam op de IFA 2015 met verschillende onthullingen. Moederbedrijf Panasonic presenteerde de nieuwe Grand Class G30-serie (netwerk-audio-versterker en muziekserver), OTTAVA SC-C500 versterker en luidsprekers en de EAH-T700 hoofdtelefoon.

Grand Class G30
In Berlijn onthulde Technics de Grand Class G30 netwerkversterker en muziekserver. De Class-serie bestaat uit twee hifiaudioapparaten (de netwerk-audio-versterker SU-G30 en de muziekserver ST-G30) en is speciaal ontwikkeld om mensen thuis professionele muziekprestaties te bieden.

SU-G30
De SU-G30 is voorzien van de JENO Engine, die audiosignalen volledig digitaal en met minimale jitter verwerkt en overbrengt van de invoerbron naar de versterker. Ook is de SU-G30 voorzien van een schakelvoeding met weinig vervorming.

ST-G30
De ST-G30 is voorzien van een SSD (Solid State Drive) die wordt aangevuld de Digital Noise Isolation Architecture. Muziekgegevens worden de speler overgebracht via het

Optimally Activated Circuit System en de ST-G30 heeft een intern cd-station.

OTTAVA SC-C500
Het nieuwe alles-in-één hifi systeem van Technics combineert een SU-

C501 CD stereo versterker met OTTAVA-luidsprekers en compact design. De OTTAVA SU-C501 is klein en volgens Technics daarom aantrekkelijk voor huizen en appartementen met weinig ruimte.

Het OTTAVA-luidsprekersysteem heeft twee symmetrisch geplaatste woofers om kast-trillingen te verminderen, en een spiraalvormige akoestische poort, voor een rijke, krachtige bas.

Naast de nieuwe OTTAVA SC-500 heeft Technics ook een zwarte versie aangekondigd van de SB-C700-luidspreker, die in 2014 samen met de C700-serie werd geïntroduceerd. We testten vorig jaar al de C700-set.


EAH-T700
Technics kwam ook nog met een over-the-ear hoofdtelefoon. Dit is de eerste hoofdtelefoon sinds de herintroductie van het merk in 2014. In september breekt het tweede jaar aan sinds de wederopleving in 2014 van het merk Technics en is het 50 jaar geleden dat het merk werd opgericht.

De EAH-T700 is voorzien van een tweewegsdrive, voor het grootst mogelijke hoorbare geluidsbereik. Een 50-mm dynamische driver zorgt voor geluid met hoge resolutie in de middelste en lage registers, terwijl de 14-mm supertweeter zich volledig richt op de hoge geluiden. Het resultaat is een 100-kHz breedbandweergave. Ongewenste trillingen worden geminimaliseerd dankzij de zwevende dynamische driver, het anti-vibratieframe en de stevige aluminium behuizing.

 


EDITORS' CHOICE