REVIEWTechnics

Recensie: Technics C700-set

Redactie HiFi.nl | 29 mei 2015 | Technics

Met veel tamtam werd op IFA in september 2014 de terugkeer van Technics aangekondigd. Dit keer geen draaitafels, maar volledig digitale muziek. FWD magazine testte de serie.


We vermoeden stilletjes dat deze Technics-set regelrecht mikt op een publiek dat hifi-kwaliteit wenst, maar dan wel in woonkamervriendelijke verpakking. Niet iedereen houdt van een gezellige mix van visueel incompatibele componenten, met het nodige kabelwerk dat door de kamer loopt. In dat opzet is Technics absoluut geslaagd. Het is een knappe, modern ogende set waar je even graag naar kijkt als naar luistert.

Maar hoe zit het met die hifi-klank? We zouden geïnteresseerden aanraden om de C700-combinatie eerst te beluisteren vooraleer aan te schaffen. En dat heeft allemaal te maken met de SB-C700-speakers. Voor hun prijspunt bieden ze onwaarschijnlijk veel detail, iets dat voor een geoefend oor echt om van te snoepen is. Uiteraard met het juiste bronmateriaal, want met brakke MP3’s moet je hier niet afkomen. Artefacten in de hogere frequenties ga je echt snel horen op deze speakers. De klank van de SB-C700 is ook zeer strak en gecontroleerd, heel fijn als je luistert naar klassieke muziek met snelle bewegingen.

Tegelijkertijd leveren deze speakers een klank die wij niet zo gewoon zijn. Velen zullen het ervaren als wat koud en zeer dun in het laag, zeker als je sterk genormaliseerde popmuziek op de set loslaat. Kortom, de set in zijn geheel is door de speakers echt iets voor fijnproevers. En dat vinden we eigenlijk niet erg; hifi wordt net leuker als er wat meer uitgesproken keuzes mogelijk zijn.

Kijken we naar de individuele componenten, dan vinden we toch dat er nog wat werk aan de software van de ST-C700 nodig is om de stabiliteit te verhogen. We hebben er vertrouwen in dat Technics de nodige updates zal voorzien. Als we kijken naar de veelzijdigheid van een gelijkgeprijsde Marantz NA8005 of Pioneer N-70, dan biedt Technics minder mogelijkheden qua streamingdiensten – maar het hangt van je persoonlijke wensen af of je daar last van hebben.

De SU-C700-versterker is behoorlijk interessant, al is het niet buitengewoon voor zijn prijs. Ondanks het compacte formaat levert het apparaat meer dan voldoende vermogen en is hij universeel genoeg om ook grote vloerstaanders aan te sturen. Combineer hem bijvoorbeeld met speakers van Bowers & Wilkins of Dali, en je krijgt iets mooi. de volledige recensie lees je terug op FWD-magazine.


EDITORS' CHOICE