Mark Levinson vergelijking bij Beter Beeld & Geluid

Redactie HiFi.nl | 31 augustus 2015 | Mark Levinson

Op 19 september organiseert Beter Beter Beeld & Geluid Hilversum in samenwerking met Audiac een show waarin zij de Mark Levinson No 585 ter plekke vergelijken met de No 383. De No 585 is een prijswinnende geïntegreerde versterker die bouwt op de basis van de No 383, maar in functies en prestaties nog verder gaat.

De No.383 (bovenste foto) kende een enorme populariteit in de VS, maar ook in Nederland. Toen het model werd gediscontinueerd, duurde het lang voordat er een vervanger goed genoeg werd bevonden om uitgebracht te worden. De No.585 (onderste foto) luidt een nieuw tijdperk in voor Mark Levinson. Met een compleet nieuw ontwerpteam in een nieuw gebouw, werd de No.585 'from scratch' ontwikkeld. Het resultaat was een volledige 'dual mono' opbouw met zwevend opgehangen 900VA transformator, enorme voedingscapaciteit en overbemeten klasse A/B eindtrappen, direct afgeleid van de No.535.

Het uiterlijk van de No.585 toont overeenkomsten met de No.383: dezelfdelijnen, afwerking en dot-matrix display tussen de twee knoppen voor bronselectie en volume. Aan de binnenkant gaat de No.585 echter verder: de analoge ingangssectie is discreet en gespiegeld van opbouw, voor een minimum aan vervuiling. Ook heeft de No.585 AES/EBU, S/PDIF en USB digitale ingangen die door een ESS Sabre 32-bit D/A omzetter (ook voor DXD en DSD128) in een van het analoge gedeelte afgesloten sectie met aparte voeding worden behandeld. Verder produceert de versterker 200 W / 8 Ohm, wat tweemaal zoveel is als de No.383.

Beter Beeld & Geluid Hilversum is de eerste dealer die permanent deze 33 kg zware, in traditioneel zilver-grijs en zwart aluminium uitgevoerde krachtcentrale in de showroom heeft mogen opnemen. Op zaterdag 19 september organiseren zij in samenwerking met Audiac daarom een vergelijking tussen twee titanen en zetten de No 383 zij aan zij met de nieuwe Mark Levinson No 585.

De demonstratie begint om 13.00 uur in de middag. Je kunt gratis tickets bestellen via Eventbrite of door even een mailtje te sturen naar Beter Beeld & Geluid. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje en bezoekers mogen daarnaast hun eigen muziek meenemen. Neem ook een kijkje op hun winkel-pagina.


EDITORS' CHOICE