Mark Levinson No 585 wint EISA-award

Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2015 | Mark Levinson
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 19 augustus 2015

De Mark Levinson No 585 kon overal rekenen op positieve kritieken - lees ook onze recensie - en uiteraard was het een kwestie van tijd voordat de krachtige versterker in de prijzen zou vallen. Afgelopen weekend werd hij op de EISA onderscheiden met de award voor high-end amplifier.

Wie denkt dat je een kast vol afzonderlijke apparaten nodig hebt om werkelijk te kunnen genieten van geluid van zéér hoge kwaliteit heeft het mis. Harmans premium merk Mark Levinson beschikt namelijk over een volledig gebalanceerde klasse A/B geïntegreerde versterker waarin een 32-bit LPCM en DSD USB DAC zijn opgenomen.

De No.585 heeft een volledige 'dual mono' opbouw met zwevend opgehangen 900VA transformator, enorme voedingscapaciteit en overbemeten klasse A/B eindtrappen, direct afgeleid van zijn voorganger. Voor de eigenlijke DA conversie gebruikt hij een ESS Sabre 32-bit D/A chip waarvan Mark Levinson alleen de gebalanceerde stroom uitgang benut.

Omzetting van deze stroombron naar spanning doet de No 585 met haar eigen circuit.

De versterker kan 200W per kanaal tot 2 Ohm stabiel blijven werken. De vier analoge en zes digitale ingangen zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan apparaten. Met zijn uitstekende, dynamische bereik en soepele, ruis-vrije hoge tonen heeft het krachtige geluid van de No585 de capaciteit om een breed en stabiel audiobeeld te creëren. De No585 brengt gegarandeerd spectaculair en helder geluid.

Neem ook een kijkje op de website van Mark Levinson voor meer informatie.


EDITORS' CHOICE