NIEUWSBluesound

Bluesound presenteert Vault 2


Redactie HiFi.nl | 30 augustus 2015 | Bluesound

Bluesound heeft een vrijwel compleet opnieuw ontworpen opvolger van de succesvolle Vault. De Vault 2 is een geïntegreerde ripper, server én streamer in een. Hij is voorzien van een aantal belangrijke verbeteringen in kwaliteit en functionaliteit.

De opvolger biedt aanzienlijk meer aansluitmogelijkheden voor digitale én analoge bronnen. Bluesound heeft hem nu ook voorzien van een aansluiting voor een losse subwoofer voor optimale 2.1 stereo waargave. Hij is uitgerust met een aanraakscherm waarmee de meest gebruikte afspeel-functies en het volume kunnen worden bediend.

Bluesound Vault 2

Aan de voorzijde zit nu, onder de cd-sleuf, een 3,5 mm stereo hoofdtelefoon-uitgang. Net als de Vault heeft hij een analoge stereo-uitgang, een gigabit ethernet-aansluiting en een optische digitale uitgang aan de achterzijde. Daar zijn bij de Vault 2 nu echter ook een coaxiale digitale uitgang, een gecombineerde 3,5 mm analoge/optische digitale ingang én een 3,5mm ingang voor een IR-receiver te vinden.

Bluesound Vault 2Bluesound Vault 2Bluesound Vault 2

Daarnaast heeft hij twee USB-A poorten voor USB-sticks of externe harde schijven en een ingang voor de interne voeding, die bij de oude Vault ontbrak. De IR Remote Learning functie maakt het mogelijk om een bestaande afstandsbediening te gebruiken in combinatie met de Vault 2. En dat komt van pas voor de bediening van apparaten die niet in de (gratis) BluOS App zitten.

Bluesound Vault 2

De Vault is voorzien van een gedempte harde schijf van 2Tb om de geripte muziek in FLAC of MP3 (of beide) op te slaan, maar je kunt ook rechtstreeks hi-res muziek downloaden bij één van de bekende aanbieders. De Vault 2 is nu uitgerust met de snelste ARM Cortex processor met A9-cores en een 1GHz kloksnelheid. Hierdoor wordt het zoeken en afspelen van muziek nog sneller.

Bluesound Vault 2Bluesound Vault 2Bluesound Vault 2

Ook de reactietijd is hierdoor sneller geworden. Zelfs de grootse muziekbestanden beginnen meten na het klikken te spelen. Tot slot is er nu ook een Bluetooth ontvanger aan boord om muziek draadloos vanaf een smartphone of tablet in hoge kwaliteit via de Vault 2 af te spelen.

De nieuwe Vault wordt geleverd in zwart en wit en is vanaf 25 augustus te koop voor een adviesprijs van 1299 euro. Lees ook ons artikel over de nieuwe Bluesound productlijn, inclusief multi-room functionaliteit.

MERK

EDITORS' CHOICE