NIEUWSTeufel

Raumfeld speakers nu ook matzwart

Redactie HiFi.nl | 27 augustus 2015 | Teufel

Raumfeld wil hifi liefhebbers die design net zo belangrijk vinden als audio kwaliteit tegemoetkomen. De Duitse fabrikant maakte bekend dat al zijn draadloze speakers vanaf nu beschikbaar zijn in een matzwarte en zijdewitte uitvoering.

Verschillende luidsprekers uit het portfolio waren alleen nog verkrijgbaar in de kleur zijdewit, zoals de speakers Stereo L en de all-in-one luidspreker One M. Deze luidsprekers zijn nu ook in een matzwarte uitvoering verkrijgbaar. Net zoals bij alle wifi speakers van Raumfeld worden de Stereo L en One M geleverd met ingebouwde versterkers, basdrivers, geïntegreerde streaming-technologie en een digitaal-naar-analoge omzetter (DAC). Alles kan worden bediend met de gratis Raumfeld App.

Raumfeld Stereo L

De Stereo L van Raumfeld is paar stereo vloerstaanders met ondersteuning voor streaming audio. De combinatie van basdrivers in een driewegconfiguratie en een ingebouwde 400 W-versterker zorgt voor het stereoklankbeeld. Een geïntegreerde streamingmodule en DAC van Cirrus Logic zetten audiobestanden van streamingdiensten, internetradio en het thuisnetwerk van de gebruiker om in geluid met een sampling rate tot 192 kHz.

Beide 170 mm basdrivers zijn voorzien van koolstofvezelmembraan. Dit lichte maar stabiele materiaal moet zorgen voor een resonant geluid en pittige lage tonen. De Stereo L kan dankzij het hoge inputniveau worden ingezet als een paar passieve luidsprekers in combinatie met een stereoversterker. De nieuwe uitvoering in matzwart past in elke woonkamer.

Raumfeld One M

De Raumfeld One M is voorzien van een geïntegreerde downfire subwoofer voor basgeluid met lage frequenties tot 62 Hertz, twee tweeters en twee midbass-woofers die ondersteund worden door een 120 W-versterker. Aan de voorzijde van de Raumfeld M One bevinden zich vier knoppen die kunnen worden voorgeprogrammeerd voor directe toegang tot internetradiozenders, de eigen muziekcollectie en playlists van populaire muziekdiensten zoals Spotify en TIDAL.

De Raumfeld Stereo L en One M zijn per direct in zowel een matzwarte als zijdewitte uitvoering te bestellen. De adviesprijs voor de Stereo L bedraagt 1.499,99 euro en die voor de compacte One M 399,99 euro. Beide luidsprekers worden geleverd met een gratis voucher voor het gebruik - voor een beperkte duur - van de streaming muziekdienst TIDAL.

MERK

EDITORS' CHOICE