Kii Audio Three en Roon software bij Wifimedia

Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2015

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 september introduceert Wifimedia in Arnhem de Kii Audio Three en de winkel is van plan een groot feest te maken van die introductie. Maar ook na het weekend blijft de set spelen en zijn bezoekers van harte welkom om in de winkel te komen luisteren.

De Kii Audio THREE zijn actieve luidsprekers die zowel bedraad als draadloos werken. En Wifimedia brengt ze nu naar Nederland. De mensen achter Kii Audio zijn gerenommeerde kopstukken uit de audiowereld, met bijvoorbeeld ontwerper Bruno Putzeys, bekend ontwerper van klasse D versterkers.

In de THREE wordt de nieuwste Ncore klasse D technologie gebruikt. Elke luidspreker beschikt over een 6x250 Watt versterker. Elke unit wordt dus apart aangestuurd. De THREE heeft vier 6.5” woofers, een 5” midrange en een 1” waveguided tweeter. De plaatsing van de Kii Audio THREE luidsprekers is geen probleem meer.

Kii Audio Three

Door de Active Wave Focusing filters worden de geluidsgolven niet meer rondom (dus ook ongewenst naar achteren) gestuurd, maar juist hoofdzakelijk naar voren. Met name in het laag wordt daar voordeel behaald, waardoor de speakers niet alleen dicht tegen de muur kunnen worden geplaatst, maar ook voor hun formaat groots klinken.

Uiteraard is het smaak, maar het ontwerp van deze luidsprekers is met de hoogglans witte kast zeer elegant en rustig modern. Daardoor passen de luidsprekers makkelijk in een moderne of klassieke inrichting.

De Kii Three wordt aangestuurd vanuit een PC waarop de recentelijk geïntroduceerde software Roon van Roonlabs draait. Roon maakt een index van je bibliotheek en voegt daar nog extra informatie aan toe. Door middel van de demo's wil Wifimedia de mogelijkheden van de software en het gebruikersgemak aan de bezoekers tonen.

Wifimedia is gelegen aan de Vossenstraat 3 in Arnhem. Parkeren kan in garage Rozet, gelegen vlak naast de winkel. Bekijk ook onze winkel-pagina en bezoek de website.


EDITORS' CHOICE