NIEUWSBurmester

Audio-icoon Dieter Burmester overleden

Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2015 | Burmester

Dit weekend bereikte ons het tragische nieuws dat Dieter Burmester, oprichter en eigenaar van het gelijknamige Duitse merk, eerder deze maand op 15 augustus na een kort ziektebed is overleden. De audio-pioneer is negenenzestig jaar oud geworden.

Burmester was een ingenieur die door zijn passie voor muziek - hij speelde zelf zijn leven lang in diverse bands - in de jaren zeventig het naar hem vernoemde bedrijf oprichtte. Naast audioproducten voor in huis - na het bouwen van de allereerste voorversterker volgden onder meer luidsprekers, netwerkspelers en DAC's - begon het merk zich ook bezig te houden met high-end audio voor in de auto. Dat startte tien jaar geleden met de Bugatti Veyron, en inmiddels voorziet Burmester ook auto's van Porsche en Mercedes-Benz van optimale geluidsvoorzieningen.

Verschillende collega's van Burmester reageerden geschokt op zijn plotselinge overlijden. Het team achter het Duitse merk, en zijn weduwe Marianne Burmester, zijn vastbesloten zijn nalatenschap te eren en op dezelfde voet met het bedrijf verder te gaan.


EDITORS' CHOICE